Cases

Strategisch advies op het snijvlak van de disciplines van de Schijf van Vijf™

bedrijfseconomische gebieden; strategie, financiering, marketing, organisatie en communicatie - de Schijf van VijfElke opdracht is uniek in problematiek en uitdaging. Veel van onze opdrachten hebben gemeen dat zij op het snijvlak liggen van strategie en andere bedrijfsdisciplines: positionering, financiering, marketing, communicatie en organisatie: wat wij de Schijf van Vijf™ noemen.

Voor meer informatie over hoe u dit concept kunt toepassen voor en binnen uw bedrijf verwijzen wij graag naar hoofdstuk 3 van de bestseller Maak je bedrijf meer waard en de White Papers. Voor meer inzicht  in uw eigen specifieke bedrijfssituatie, doe de gratis Winst&Waarde scan.

Waar de meeste adviseurs expert zijn in één of twee disciplines van de Schijf van Vijf™, bieden wij een 360 graden perspectief op winstverbetering, waardecreatie en  waardering. Dat levert u tijd, energie, geld en snelheid van schakelen op. Aan de hand van een aantal cases krijgt u meer inzicht in onze werkwijze en expertise.

 

PerspeXo case: Marktverkenning, business development en focus voor klantbenadering
De klant is een MKB onderneming met tweekoppige directie. De uitdaging voor de directie is de vraag hoe de schaarse middelen zo effectief mogelijk in gezet kunnen worden voor een heldere business propositie naar klanten binnen het kader van winstverbetering en waardecreatie.
PerspeXo case: Second opinion
Een middelgroot familiebedrijf wil haar marktpositie versterken en besluit dat een acquisitie de mogelijkheid biedt om snel door te stomen naar de benodigde schaalgrootte.
PerspeXo case: Marktverkenningsstudie en perceptie-onderzoek
Onze cliënt heeft een aantal groeiscenario’s uitgewerkt en wil bepalen welke scenario’s haalbaar en realiseerbaar zijn in een politiek gevoelige omgeving.
PerspeXo case: Structureel werken aan waarde(ring)
De klant is een snelgroeiende MKB ondernemer, met een klein team. Samen met de ondernemer en zijn medewerkers hebben wij het businessplan doorgenomen en aangescherpt met als doel korte termijn cash flow verbetering en lange termijn een betere verkoopwaarde.
PerspeXo case: Positionering en merkbeleid
De opdrachtgever is een toonaangevende instelling met twee sterke business units met elk een eigen onderscheidende business propositie. Het holdingmerk zelf heeft nog geen eigen propositie en het ondernemingsverhaal is nog onbekend in Nederland.
PerspeXo case: Financiering vernieuwing
De opdrachtgever is een toonaangevende medische instelling, die aan de vooravond staat van een omvangrijk renovatietraject en daarmee samenhangend een complex financieringsvraagstuk.
PerspeXo case: Crisis management & herpositionering
Een middelgroot bedrijf werd geconfronteerd met negatieve berichtgeving in de media, wat een zeer grote impact had op de bereidwilligheid van klanten en banken om zaken te (blijven) doen met de onderneming: de continuïteit van het bedrijf stond op het spel.
PerspeXo case: Informatie memorandum en presentatie kapitaalmarkt
Een nutsbedrijf heeft een duidelijke groeistrategie uitgezet. Om haar ambities te kunnen vervullen heeft de onderneming behoefte aan nieuw kapitaal (beursgang, onderhandse plaatsing of verhoging van het uitstaande krediet bij het huidige bankensyndicaat).
PerspeXo case: Van non profit naar bedrijf
De opdrachtgever is uitgegroeid tot een zelfstandige non-profit organisatie. De oprichter en directeur ziet zich voor de uitdaging geplaatst om deze non-profit organisatie te transformeren in een commerciële - marketing gedreven - onderneming.
PerspeXo case: Strategische focus en implementatieplan
Een middelgrote onderneming is sterk gegroeid en heeft veel verschillende business units. Nu staat de onderneming voor de keuze hoe zij het bedrijf organisatorisch (opnieuw) gaat inrichten en welke onderdelen de beste (waardecreërende) groeimogelijkheden hebben.