Nieuws

Bekijk hieronder een overzicht van onze recente nieuwsberichten.

podcast marja den braber
Van ondernemers, voor ondernemers: 9 tips voor strategische samenwerkingen | Podcast
19 december 2022
Een samenvatting van een Challenger dag uit 2015 alweer maar nog steeds actueel. Ik stuurde de 9 tips naar Vera met de vraag of we samen naar de reflectie die je nu hoort te kijken.
It is all about the right focus with Annegien Blokpoel – The Future Now Show
21 december 2021
If we all know what is happening with the world, and if we see how fast the changes are taking place, why are we so slow in responding? Annegien Blokpoel addresses in this short presentation what are some key blockages for faster introduction of (impact) innovation to the global economy.
Dutch Startup Changemakers Annegien Blokpoel #leapfunder
Dutch Startup Changemakers interview
3 maart 2021
Leapfunder, een platform dat startups en Angel investors bij elkaar brengt, interviewde Annegien Blokpoel. Lees het artikel via of op leapfunder.com. En deel het op je eigen social media:
BNR-nieuwsradio
Annegien Blokpoel in Ask me Anything, BNR
22 augustus 2018
Luister het populaire radioprogramma terug van Jurgen Rayman - Ask me Anything van BNR - waarin Annegien Blokpoel te gast is om vragen te beantwoorden over bedrijfsgroei.
de ondernemer
Maak vaker de balans op
31 mei 2017
Wat kunt u doen om het rendement van uw bedrijf te verbeteren? De vraag hoe je het rendement verbetert hangt natuurlijk af van de sector en van het  bedrijfsmodel. Toch is er altijd wel een aantal knoppen waaraan je kunt draaien: Lees het volledige artikel.
de ondernemer
Groei door samenwerking en fouten durven maken
16 februari 2017
Stel, u runt al jaren een bedrijf. Inmiddels bent u toe aan de volgende stap: groeien. Waar moet u beginnen?
Leve de flexwerker!
5 juni 2016
De meeste ondernemers geven tegenwoordig de voorkeur aan flexibiliteit. Het aantal werknemers in vaste dienst is de laatste jaren flink gedaald, terwijl het aantal zelfstandigen en mensen met een flexibele arbeids­relatie stegen. Uit het dossier over de voordelen van flex, doorbetalen bij ziekte, behoefte aan zekerheid en nog veel meer: De afgelopen drie jaar heeft … Lees verder Leve de flexwerker!
OnderwijsInnovatie een interview over de Automotive Campus
26 april 2016
Sijmen van Wijk, onze associate expert interviewde burgemeester Elly Blanksma en Maarten Steinbuch, hoogleraar Systeem en Regeltechniek over de Automotive Campus in Helmond. Ze zijn trots op het grote belang van deze campus voor de regio Zuidoost-Brabant. Het kwartaalblad Onderwijsinnovatie is een uitgave van de Open Universiteit, lees het interview: OnderwijsInnovatie maart 2016 Doorlopende leerlijnen in een ondernemende … Lees verder OnderwijsInnovatie een interview over de Automotive Campus
Groeien is vooral gaan!
30 maart 2016
De Ondernemer verschijnt als bijlage bij Het Parool elke 3e zaterdag van de maand met inspirerende verhalen over ondernemerschap. Annegien Blokpoel vertelt over groei en wat er nodig is om die ambitie waar te maken. Lees hier het hele artikel. Groeien is vooral gaan (maart 2016)
Groeien door klein te blijven
16 december 2015
Voor Activa, hèt opiniemagazine in de administratieve en fiscale sector, interviewde de NOAB Annegien Blokpoel over de groei van bedrijven. Lees hier het hele artikel met tips om te bepalen welke bedrijfsgrootte en welk type groei bij jou past
logo Sprout
De 5 belangrijkste do’s bij strategische samenwerkingen
3 november 2015
Om te groeien met hun bedrijf kiezen ondernemer steeds vaker voor strategische samenwerkingen. Niet iedere samenwerking wordt echter een succes. Tijdens de Challengerday 2015 geeft Sprout-expert Annegien Blokpoel een masterclass over strategisch samenwerken, en nu alvast 5 belangrijke tips om een succes te maken van jouw strategische samenwerking.
logo Sprout
Strategisch samenwerken: met deze 5 tips vermijd je de grootste valkuilen
30 oktober 2015
Strategische samenwerkingen kunnen uitkomst bieden om sneller te groeien dan je op eigen kracht zou kunnen. Sprout-expert Annegien Blokpoel geeft tijdens Challengerday 2015 een masterclass over strategisch samenwerken, en geeft je alvast 5 tips om de belangrijkste valkuilen te omzeilen.
Groei & zaken doen in het buitenland
23 oktober 2015
Nederland is sterk in de ontwikkeling van innovatieve producten. Maar voor veel van deze bedrijven is Nederland is te klein. Daarom is voor groei vaak de stap naar het buitenland noodzakelijk. In een interview met Haar eigen Zaak! geeft Annegien Blokpoel, directeur PerspeXo en huisstrateeg van groeiende ondernemers, tips voor ondernemers die internationaal willen gaan ondernemen.
Zo maak je een campus tot een innovatiemotor
25 september 2015
Hoe maak je van een campus een succes? Lees de inspirerende visie van prof. Gerard Mertens, kwartiermaker van BISS (Business Intelligence and Smart Services).
Artikel “Duurzaamheid en onderwijs”
14 september 2015
Duurzaamheid en onderwijs lijken misschien op het eerste gezicht niet de meest logische combinatie, het tegendeel is echter waar. Lees hoe de directeur van ASN Bank, Ewoud Goudswaard en prof. Gerard Mertens, dean aan de Open Universiteit hun visie op kennis en duurzaamheid geven.
Zelfstandig samenwerken: geen optie maar noodzaak
3 september 2015
In zwaar weer kiezen veel bedrijven voor samenwerking als strategie om de concurrentie aan te kunnen. Maar voor de makelaardijbranche ging dit de afgelopen crisisjaren niet op. In tegendeel: er kwamen juist veel kleine bedrijven bij. Is het nu dan tijd voor fusies en allianties?
Groepsfoto kick-off Haagse Groeides
“De Haagse Groeidesk” in actie!
9 juli 2015
18 juni lanceerden wij, samen met HR4Growth en WTC The Hague vol trots de Haagse Groeidesk. Zit jij met je bedrijf in (de regio) Den Haag en ben je op zoek naar een combinatie van kennis opdoen, sparren met mede-ondernemers en individueel strategisch advies?
Doorgroeien: in 3 stappen van voelen naar managen in het tweede kantelpunt
21 mei 2015
Om van de 10 naar de 35 medewerkers door te groeien is een gigantische uitdaging. En het lukt maar een klein percentage van alle ondernemers om de horde van het eerste naar het tweede kantelpunt te nemen. Dit filmpje met Annegien Blokpoel opgenomen door Sprout bij de Week van de Ondernemer kan je gebruiken om 1 van die succesvolle doorgroeiers te worden.
13 mei 2015
wo 13 mei 2015, 06:01 Energie opwekken vanuit luie stoel door Anna Mees, Financieel Telegraaf (dit artikel komt uit de Telegraaf online) AMSTERDAM – De 14-jarige technasiumscholier Sander Halter liep gisteren zo’n tachtig keer een roltrap in de Amsterdam ArenA op en af. Hij drukte bezoekers van de eerste Crowdfunding Day een kaartje in de hand met … Lees verder
Crowdfunding Day, doe je mee?
6 mei 2015
Crowdfunding Day 2015 met bijdrage PerspeXo PerspeXo is nauw betrokken bij dit bijzondere event, en ik geef zelf een korte presentatie als panellid van het onderdeel ‘The Female Touch’ en verheug me er op om als lid van de jury alle mooie pitches in de finale te horen. Ben je nieuwsgierig hoe je de crowd … Lees verder Crowdfunding Day, doe je mee?
Young Girls congres 2015: Samen, werkt!
26 maart 2015
Tijdens het Young Girls Congres “Samen Werkt!” kwam ook het magazine uit met het artikel van Annegien Blokpoel, directeur PerspeXo en groeistrateeg, over strategische samenwerkingen. Marianne Nelisse, huisstrateeg voor ondernemers bij PerspeXo, was een van de moderators. Publicatie Young Girls Community  
Tata Steel Academy: icoon in de maakindustrie
1 maart 2015
Elke regio kent een aantal bedrijven die als icoon kunnen worden beschouwd. Tata Steel is zo’n iconisch bedrijf voor de regio Haarlem. Maar wat niet iedereen weet is dat aan deze multinational een bloeiende bedrijfsschool gekoppeld is: de Tata Steel Academy. Lees hier het hele artikel: Tata Steel Academy – Sijmen van Wijk
logo Club of Amsterdam
Club of Amsterdam: The Future Now Show about Innovating in emerging economies
23 februari 2015
The Future Now Show explores how we can shape our future now – where near-future impact counts. We showcase strategies and solutions that create futures that work. Every month we roam through current events, discoveries, and challenges – sparking discussion about the connection between today and the futures we’re making – and what we need, from strategy to vision – to make the best ones. This month the central themes are Digital Startups from Asia and innovating in emerging economies.
logo Club of Amsterdam
Club of Amsterdam: The Future Now Show about Digital Startups from Asia
18 februari 2015
The Future Now Show explores how we can shape our future now – where near-future impact counts. We showcase strategies and solutions that create futures that work. Every month we roam through current events, discoveries, and challenges – sparking discussion about the connection between today and the futures we’re making – and what we need, from strategy to vision – to make the best ones. This month the central themes are Digital Startups from Asia and innovating in emerging economies.
Geld is een brandstof voor groei
15 februari 2015
Voor de rubriek Geld & gevoel interviewde het FD Annegien Blokpoel, directeur PerspeXo en groeistrateeg, over de rol van geld. Niet alleen voor haar, maar ook voor ondernemers. Lees hier het hele interview: Geld & gevoel FD 14 februari 2015
logo Sprout
Should I stay or should I CEO?
12 februari 2015
Iedere ondernemer met een groeiend bedrijf komt een keer op het punt dat zijn of haar bedrijf te groot wordt om alleen te blijven runnen. Een van de mogelijke oplossingen is een CEO. Maar wanneer ben jij en wanneer is jouw bedrijf hier klaar voor?
logo Sprout
Trends in finance = crowdfunden, gestapeld financieren en sterke corporate story
4 februari 2015
Als je plannen hebt om je onderneming te crowdfunden, moet je nu toeslaan, stelt groeistrateeg Annegien Blokpoel. 'Binnen een jaar zal de teleurstelling komen, als mensen niet meer kunnen terugbetalen. Als je geld wilt ophalen op die manier, moet je het daarom nu doen, voordat de hype zijn hoogtepunt bereikt.'
logo Club of Amsterdam
Club of Amsterdam; The Future Now Show about Philosophy unbound
4 februari 2015
The Future Now Show explores how we can shape our future now – where near-future impact counts. We showcase strategies and solutions that create futures that work. Every month we roam through current events, discoveries, and challenges – sparking discussion about the connection between today and the futures we’re making – and what we need, from strategy to vision – to make the best ones. This month the central themes are Governance for All, Philosophy unbound and Robotics and A.I.
Interview met Ahmed Aboutaleb en Pauline van der Meer Mohr door Sijmen van Wijk
3 februari 2015
Voor de decemberuitgave van het vakblad OnderwijsInnovatie van de Open Universiteit (OU) interviewde Sijmen van Wijk, communicatiedeskundige en associate expert bij PerspeXo, Ahmed Aboutaleb (burgermeester van Rotterdam) en Pauline van der Meer Mohr (collegevoorzitter van de Erasmus Universiteit Rotterdam) over dynamische samenwerking tussen overheid en wetenschap.
Annegien Blokpoel in uitzending ‘ZZP Café’ van BNR Nieuwsradio (11-10-2014)
24 oktober 2014
Op zaterdag 11 oktober 2014 was PerspeXo-directeur Annegien Blokpoel te gast in het programma 'Van ZZP naar CEO, waardeverhoging en gratis werken' op BNR Nieuwsradio.
Sijmen van Wijk in Onderwijs Innovatie
2 oktober 2014
Voor het OnderwijsInnovatie, vakblad van de Open Universiteit (OU) schreef Sijmen van Wijk, communicatiedeskundige en associate expert bij PerspeXo, het artikel 'Zonder verwondering geen kennis'. Voor het artikel over strategische samenwerkingen hield Sijmen een dubbelinterview met Onderwijsminister Jet Bussemaker en Huis Mansvelder, VU-hoogleraar Neurowetenschappen. Het artikel is op de website van PerspeXo te lezen.
PXo & KvK logo
Kansen voor Internationale Groei voor Modeondernemers
8 september 2014
Kansen voor Internationale Groei voor Modeondernemers is een traject voor de startende exporteurs in de creatieve modesector die willen en kunnen groeien door middel van internationaliseren.
Artikel PerspeXo-associate Sijmen van Wijk
29 augustus 2014
Onlangs schreef Sijmen van Wijk, communicatiedeskundige en associate expert bij PerspeXo, het artikel 'Nederlands als regio' in OnderwijsInnovatie, het vakblad van de Open Universiteit (OU). Voor het artikel over strategische samenwerkingen hield Sijmen een dubbelinterview met Louise Gunning-Scheepers, Collegevoorzitter van de Universiteit van Amsterdam (UvA) en Hogeschool van Amsterdam (HvA) en Bart Noordman, vice-president research van chipmachinefabrikant ASML. Het artikel is hier te raadplegen (PDF).
Logo de Telegraaf
Artikel: “Groeiplan terug op tafel”
18 december 2013
Op 17 december 2013 verscheen het artikel "Groeiplan terug op tafel" in de Telegraaf. Hierin vertelt Annegien Blokpoel dat het diepste dal voorzichtig achter ons lijkt te liggen en dat tal van sectoren beetje bij beetje opkrabbelen. Tal van ondernemers leggen hun groeiplannen weer op tafel.
E-book Eerste hulp bij groeien
Persbericht “Eerste hulp bij groeien”
9 december 2013
Vers van de pers: het e-book “Eerste hulp bij groeien” Aanbevolen door groei-expert Verne Harnish Groei doet pijn. Je hebt vaak pas door wat die pijn precies is, als je eenmaal door een groeistuip heen bent. Het erkennen van die pijn en het nemen van maatregelen, is belangrijk om je groei in de hand te … Lees verder Persbericht “Eerste hulp bij groeien”
perspexo bnr interview
Radio “Zaken doen met: Annegien Blokpoel”
14 november 2013
Business News Radio interview met Annegien Blokpoel Verschenen: nov-2013 Auteur: Paul Laseur en Annegien Blokpoel Bron: www.bnr.nl Website: BNR BIJLAGEN: Radiofragment – BNR – Zaken doen met – Annegien Blokpoel.mp3
MKBservicedesk
Artikel “Kwetsbaarheid maakt ondernemer sterk”
12 maart 2013
Kwetsbaarheid maakt ondernemer sterk. Column | Een faillissement voorkom je niet in je eentje. Gooi je trots overboord. Zoek hulp, ruim voor je failliet bent. Want als het fout gaat, gaat het ook echt fout. Een brandblusser schaf je aan vóór er brand uitbreekt. Deze week werd bekend dat er in de eerste twee maanden … Lees verder Artikel “Kwetsbaarheid maakt ondernemer sterk”
logo Sprout
Artikel “Risicomanagement: hoeveel risico te nemen?”
11 maart 2013
Je moet risico’s nemen om een bedrijf te starten en te laten groeien. Maar in crisistijd zijn veel ondernemers terughoudend in het nemen van grote financiële risico’s. Hoe kun je stappen maken met je bedrijf en toch de risico’s beperkt houden? Sprout vroeg het Annegien Blokpoel.
Logo De Volkskrant
Artikel “Bedrijf beter af met gemengde top”
5 maart 2013
Bedrijven hebben meer kans om te overleven en te groeien als er zowel vrouwen als mannen in de leiding zitten. Dat blijkt uit onderzoek in het midden- en kleinbedrijf. John en José Braakman, de directeuren van adviesbureau ZonEnergie, vinden dat ze elkaar goed aanvullen. Hij: ‘Vrouwen kunnen niet loslaten.’ Zij:‘Mannen zijn trots.’ Verschenen: 03-2013 Bron: … Lees verder Artikel “Bedrijf beter af met gemengde top”
Cover OnderwijsInnovatie maart 2013
Artikel “Open blik op de wereld”
3 maart 2013
Gerhard van den Top, CEO Vitens Evides International en Fred Mulder, hoogleraar en houder van de UNESCO-leerstoel in Open Educational Resources aan de Open Universiteit discussiëren over de kansen en bedreigingen van globalisering en internationalisering. ‘Verbindingen maken is de belangrijkste uitdaging voor de komende jaren’. Verschenen: 03-2013 Auteur: Sijmen van Wijk Bron: OnderwijsInnovatie Website: www.onderwijsinnovatie.nl … Lees verder Artikel “Open blik op de wereld”
Logo Koninklijke Metaal Unie
Artikel “Ondernemers nemen tweede horde makkelijker”
28 februari 2013
Metaal & Techniek, het officiële orgaan van de Koninklijke Metaalunie besteedt in het maart nummer uitgebreid aandacht aan één van onze recente onderzoeken/publicaties ‘Succesvol doorgroeien, de tweede horde voorbij’. Verschenen: 02-2013 Bron: Metaal & Techniek Website: http://metaalunie.nl/ BIJLAGEN: Ondernemers nemen tweede horde makkelijker – Onderzoek_Perspexo_Metaalunie
White Paper Meerkracht = Veerkracht afbeelding
Persbericht “Glazen plafond [..] vrouwelijke ondernemers”
20 december 2012
Uit onderzoek van PerspeXo, gepubliceerd in de White Paper “M/V = Meerkracht + Veerkracht” – blijkt dat vrouwelijke ondernemers minder makkelijk doorgroeien dan mannelijke ondernemers. Belangrijke ingrediënten voor doorbreken van het glazen plafond bij MKB-bedrijven zijn: leren delegeren, meer kennis en diversiteit aan de top. De researchresultaten zijn gebaseerd op onderzoek onder 500 ondernemers met … Lees verder Persbericht “Glazen plafond [..] vrouwelijke ondernemers”
OnderwijsInnovatie - december 2012
Artikel “Gepassioneerd topwetenschap bedrijven”
15 december 2012
“Excellentie in de wetenschap is essentieel.” Met deze uitspraak onderstreept Hans Clevers,sinds 1 juni president van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen(KNAW), het belang van zijn instituut, dat in 1808 werd opgericht als adviesorgaan van de regering.
OnderwijsInnovatie - december 2012
Artikel “Kennisinstellingen zullen maatwerk moeten leveren”
5 december 2012
Als het op investeren aankomt zijn Dorine Burmanje, voorzitter Raad van Bestuur Kadaster en Thom de Graaf, voorzitter HBO-raad, het volledig met elkaar eens: investeer in de kwaliteit van docenten.
White Paper Meerkracht = Veerkracht afbeelding
Persbericht “Diversiteit loont ook voor MKB-ondernemers”
5 november 2012
Uit onderzoek van PerspeXo, vandaag gepubliceerd in de White Paper “M/V = Meerkracht + Veerkracht” – blijkt dat mannelijke en vrouwelijke ondernemers overlappende en aanvullende kwaliteiten hebben. Diversiteit in de directie kan MKB bedrijven aanzienlijk versterken in goede én slechte tijden. De researchresultaten zijn gebaseerd op onderzoek onder 500 ondernemers met personeel, waarvan 150 vrouwelijke … Lees verder Persbericht “Diversiteit loont ook voor MKB-ondernemers”
logo Sprout
Artikel “Groeistrategie deel 7: Strategische samenwerking”
25 oktober 2012
Als je bedrijf op eigen kracht niet zo snel kan groeien als je zou willen, kun je een strategische samenwerking met een andere partij aangaan. Dat kun je doen met verschillende doeleinden: om je omzet te verhogen, je kosten te verlagen, nieuwe markten te ontginnen of goedkoper aan financiering te komen.
Logo FD
Artikel “Nivellering laat banenmotor met smalle schouders draaien”
5 oktober 2012
Het aantreden van een nieuw kabinet biedt de mogelijkheid om vanuit een nieuw en fris perspectief ondernemerschap te bevorderen en de banenmotor in Nederland op gang te brengen.
logo Sprout
Artikel “Groeistrategie deel 6: verkoop van je bedrijf”
28 september 2012
Overweeg je de verkoop van je bedrijf? Neem dan twee of drie jaar de tijd om de verkoop voor te bereiden en de beste waardering te krijgen, raadt Annegien Blokpoel aan.
White Paper3 2de horde voorbij plaatje
Artikel “Succesvol doorgroeien, de 2de horde voorbij”
27 september 2012
Vanaf vandaag gratis te downloaden: de white paper “Succesvol doorgroeien, de 2de horde voorbij”. Dit is de 3de uit de reeks “Winstverbetering, waardecreatie en waardering in het MKB”, onderzoek naar succesvolle groeistrategieen in het MKB.
OnderwijsInnovatie september 2012
Artikel “De slapende reus Afrika”
10 september 2012
Ze hebben elkaar niet eerder ontmoet maar delen de passie voor de slapende reus Afrika. Prof. dr. Annelies Zoomers, hoogleraar internationale ontwikkelingsstudies (Universiteit Utrecht) en drs. Hans Ouwendijk, CEO van de Vlisco Group, hebben een genuanceerde visie op de ontwikkeling van dit inspirerende continent. Vastgeroeste principes helpen daar niet bij, kennis wel. ‘Voor de lange … Lees verder Artikel “De slapende reus Afrika”
logo Sprout
Artikel “Groeistrategie deel 5: Business development”
27 juni 2012
Business development is er in drie varianten: voor bestaande klanten nieuwe producten maken, in een nieuwe markt bestaande producten verkopen of voor een nieuwe markt nieuwe producten ontwikkelen.
Artikel “Een andere kijk op innovatie”
25 juni 2012
Het zijn twee toppers op het gebied van innovatie en ict: Corien Prins, hoogleraar Recht & Informatisering van de Universiteit van Tilburg, raadslid van de WRR en ICT-Personality 2011, en Eric van Schagen, ceo van Simac en voorzitter van de federatie technologiebedrijven FHI.
logo Sprout
Artikel “Groeistrategie deel 4: Positionering”
10 mei 2012
Positionering is een woord dat op verschillende manieren gebruikt wordt, zowel in strategiebepaling als in communicatie en marketing. Financieel strategen vinden het geneuzel als ze communicatiemensen en marketeers horen praten over emoties en kernwaarden; marketeers vinden dat financiële mensen de toekomst van een bedrijf veel te cijfermatig benaderen. Toch zijn beide toepassingen belangrijk voor een … Lees verder Artikel “Groeistrategie deel 4: Positionering”
Logo FD
Artikel “Nederlanders moeten Portugese, Griekse en Spaanse families in nood adopteren”
16 april 2012
Een van de basisgedachten die het fundament onder de Europese Unie vormt, is even helder als simpel: zorg met bewezen sociaal economische modellen en systemen dat we het samen beter krijgen.
logo Sprout
Artikel “Groeistrategie deel 3: Financiering van groei”
10 april 2012
Businessplannen zijn een must voor ondernemers, vindt Annegien Blokpoel, maar ze worden in de praktijk niet vaak gemaakt. PerspeXo deed eerder dit jaar onderzoek onder veertig ondernemers van groeibedrijven. Wat bleek: op een enkeling na had niemand een businessplan. “Ze hadden vaak wel een businessplan gemaakt bij de start of voor een banklening, maar daarna … Lees verder Artikel “Groeistrategie deel 3: Financiering van groei”
onderwijsinnovatie investeren met beleid
Artikel “Investeren met beleid”
22 maart 2012
Investeren met beleid, daar gaat het om zowel in het onderwijs als in het bedrijfsleven. Ir. Hubert Deitmers en prof. dr. Gerard Mertens kraken enkele harde noten. ‘De Overheid moet het lef hebben om keuzes te maken en te zeggen: we kiezen voor twee ontzettende goede faculteiten bedrijfskunde’.
logo Sprout
Artikel “Groeistrategie deel 2: Managementtechnieken”
20 maart 2012
Managementtechnieken toepassen: ‘het procesmatig inrichten van je bedrijf om alle processen beheersbaar en meetbaar te maken’.
logo Sprout
Artikel “Groeistrategie d.1: Financiële inrichting van je bedrijf”
5 februari 2012
Veel ondernemers willen hun bedrijf laten groeien, maar hebben vaak een gebrek aan kennis op het gebied van financiële inrichting en management, ziet Annegien Blokpoel. “Ze sturen niet op cijfers, terwijl je veel beter beslissingen kunt nemen en monitoren als je je doelen concreet maakt.” Dat komt voornamelijk doordat ze slechts een plan in grote … Lees verder Artikel “Groeistrategie d.1: Financiële inrichting van je bedrijf”
Generations Sprout
Artikel “Welke generatie ondernemer ben jij?”
15 juni 2011
Zijn er verschillende generatie ondernemers te identificeren en zo ja, zijn er dan verschillende onderliggende drijfveren per generatie die succes bepalen? Met die vraag ging Bob Dirks met haar afstudeerscriptie bij ons aan de slag.
Excellent onderwijs cover
Artikel “Excellent onderwijs in de provincie”
10 juni 2011
Twee bijzondere instituten: de Roosevelt Academy in Middelburg en Wetsus in Leeuwarden. Het doel: hoogwaardig onderwijs verzorgen. Twee welbespraakte burgemeesters: drs. Ferd Crone van Leeuwarden en mr. Koos Schouwenaar van Middelburg. Ingrediënten genoeg voor een boeiend gesprek. ‘Selectie aan de poort biedt inderdaad de mogelijkheid om te excelleren.
Logo de Telegraaf
Artikel “MKB vaak struikelblok voor ex-corporates”
15 mei 2011
Op vrijdag 27 mei verscheen een interview met Annegien Blokpoel in de Telegraaf. Veel professionals uit het grote bedrijfsleven kiezen voor het MKB omdat ze een nieuwe markt hebben ontdekt, uitgekeken zijn op hun baas of simpelweg zijn ontslagen. Maar volgens strategisch ondernemersadviseur Annegien Blokpoel lopen veel van deze ‘high potentials’ van weleer vast in … Lees verder Artikel “MKB vaak struikelblok voor ex-corporates”
logo Sprout
Artikel “Hoe jij – Het kantelpunt doorbreekt”
10 mei 2011
Op vrijdag 13 mei verscheen in Sprout een artikel van Annegien Blokpoel, Hoe jij Het kantel punt doorbreekt, met tips voor groeiende ondernemers.
OnderwijsInnovatie
Artikel “Barsten in het glazen plafond?”
10 maart 2011
Er zijn weinig vrouwen die een topfunctie binnen de academische wereld bekleden. Anja Oskamp en Elphi Nelissen bewijzen het tegendeel. In het artikel “Barsten in het glazen plafond?” van Sijmen van Wijk in OnderwijsInnovatie (nummer 1 – maart 2011), leest u over deze twee inspirerende vrouwen.
Logo de Telegraaf
Artikel “Boekhouder te grote toeverlaat”
25 februari 2011
Op vrijdag 25 februari 2011 verscheen een interview met Annegien Blokpoel in De Telegraaf. Het artikel behandelt het feit dat ondernemers te veel op hun boekhouder leunen, wegens gebrekkige financiële basiskennis.
Logo NRC handelsblad
Artikel NRC “Versnelling in vliegwiel”
25 februari 2011
Artikel in het NRC Handelsblad over nieuwe mogelijkheden voor ondernemers op het gebied van business software.
Logo De Zaak
Artikel “Slim sturen op inkoop en voorraad”
20 februari 2011
Voor het artikel: ‘Slim sturen op inkoop en voorraad’, werd Annegien Blokpoel geïnterviewd door Hans Pieters. Het artikel is gepubliceerd in de januari-uitgave van het tijdschrift De Zaak.
Logo FD
Artikel “Veel personeel geen vloek maar zegen”
5 februari 2011
Een verschenen artikel in het Financieel Dagblad over personeel.
annegien blokpoel whitepaper
Exact online “Ondernemer en boekhouder, wie stuurt wie aan?”
10 december 2010
Naar aanleiding van de bevindingen uit recentelijk onderzoek van PerspeXo heeft Exact Online onlangs een interview gedaan met Annegien Blokpoel over de tweede white paper uit de serie ‘Winstverbetering, waardecreatie en waardering in het MKB’.
slimmer groeien event video
Video “Samen slimmer groeien event”
20 november 2010
Klik hier voor de video van Annegien Blokpoel die haar workshop “Winstverbetering, waardecreatie en waardering” gaf op het door Port4Growth georganiseerde groeien event.
Koninklijke Metaal Unie breek door het eerste kantelpunt
Artikel “Breek door het eerste kantelpunt heen”
5 november 2010
In het tijdschrift Metaal & Techniek, het vakblad voor het MKB in de metaal, verscheen in november 2010 het artikel ‘White Paper PerspeXo geeft praktische tips: Breek door het eerste kantelpunt heen’. Voor het artikel werd Annegien Blokpoel, directeur PerspeXo geïnterviewd over de uitdagingen voor kleinere ondernemers (<10 medewerkers) bij groei.
white paper doorbreek eerste kantelpunt
White Paper reeks winstverbetering, waardecreatie & waardering “Breek door het eerste ondernemers-kantelpunt”
30 september 2010
Sinds 2007 doet PerspeXo regelmatig onderzoek onder ondernemers in het MKB. Meer dan 250 ondernemers hebben de Schijf van Vijf™-scan ingevuld en ruim 60 ondernemers hebben meegewerkt aan het diepteonderzoek maart -juli 2010. In de serie: Winstverbetering, Waardecreatie, en Waardering in het MKB is nu de tweede white paper “Breek door het eerste ondernemers-kantelpunt heen” … Lees verder White Paper reeks winstverbetering, waardecreatie & waardering “Breek door het eerste ondernemers-kantelpunt”
Rapport “White Paper Winstverbetering, waardecreatie en waardering”
Rapport “White Paper Winstverbetering, waardecreatie en waardering”
30 juni 2010
Uit onderzoek van PerspeXo onder meer dan 250 ondernemers, gepubliceerd in de White Paper “Winstverbetering, waardecreatie en waardering in het MKB”, blijkt dat ondernemers winst & waarde zeer belangrijk vinden (gemiddeld cijfer 8.5). In de praktijk zijn er echter een aantal belangrijke hordes te nemen; waarbij kennis en inzicht in het gebruik van de financiële … Lees verder Rapport “White Paper Winstverbetering, waardecreatie en waardering”
Maak je Bedrijf meer Waard
“Maak je bedrijf meer waard, 3e druk”
20 juni 2010
De eerste druk van de bestseller Maak je Bedrijf meer Waard is in mei 2008 verschenen, september 2008 de tweede druk en in februari 2010 is de derde druk uitgekomen In Maak je bedrijf meer waard worden de belangrijkste uitdagingen voor waardecreatie bij groei, koop en verkoop behandeld. Er wordt ingegaan op kantelmomenten tijdens de … Lees verder “Maak je bedrijf meer waard, 3e druk”
Foto Annegien Blokpoel (DFMA)
Artikel “Vergroot uw verdiencapaciteit “
20 juni 2010
Annegien Blokpoel werd door Brookz geinterviewd voor hun waardecreatie-special. Volgens Annegien is het bij waardecreatie van belang om af en toe echt vooruit te kijken – naar de langere sociale en economische trends. ‘Neem af en toe afstand en blijf boven uw bedrijf hangen. Dat is de beste manier om een superondernemer te worden (en … Lees verder Artikel “Vergroot uw verdiencapaciteit “
Foto Annegien Blokpoel columns Brookz
Blinde Vlekken
1 april 2010
Website: www.brookz.nl In Brookz schrijft Annegien over de verschillende aspecten van waardecreatie voor ondernemers in goede & slechte tijden.
logo Bizz magazine
Artikel “Bedrijf te koop, optimaliseer de waarde van uw bedrijf”
4 maart 2010
Bizz is een magazine voor ondernemers en directeur-eigenaren in het MKB en brengen nieuws over ondernemers, hun bedrijf en hun bedrijfsvoering. Rode draad van het artikel: optimaliseer de waarde van uw bedrijf.
Peter Principle
1 februari 2010
Website: www.brookz.nl In Brookz schrijft Annegien over de verschillende aspecten van waardecreatie voor ondernemers in goede & slechte tijden.
Foto Annegien Blokpoel columns Brookz
Vier stappen vooruit
1 december 2009
Website: www.brookz.nl
Onebizz logo
Ook een persoonsgebonden bedrijf is verkoopbaar
1 november 2009
Website: www.onebizz.nl Onebizz is het nieuwe gratis magazine voor de zzp’er dat 4x per jaar verschijnt. Bij voorkeur worden zelfstandige professionals zelf aan het woord gelaten door middel van bijvoorbeeld interviews. Hans Pieters interviewt Annegien Blokpoel in het november nummer: “Ook een persoonsgebonden bedrijf is verkoopbaar”.
Foto Annegien Blokpoel columns Brookz
Kantelpunten doorbreken
1 oktober 2009
Website: www.brookz.nl Annegien Blokpoel gaf haar workshop “Winstverbetering, waardecreatie en waardering” op het door Port4Growth georganiseerde “groei” event. Meer dan 30 ondernemers deden mee aan de 1ste interactieve sessie; de meest groei-ondernemers zijn bezig met de midden tot lange termijn en gericht op een goede waardering bij verkoop. Annegien over de verschillende aspecten van waardecreatie voor … Lees verder Kantelpunten doorbreken
Foto Annegien Blokpoel columns Brookz
De waardecreatiespiraal
1 september 2009
Website: www.brookz.nl In Brookz schrijft Annegien over de verschillende aspecten van waardecreatie voor ondernemers in goede & slechte tijden.
Ondernemen. Juist nu!
Artikel “Maandelijks column Ondernemen Juist Nu!”
8 augustus 2009
Ondernemen. Juist nu! is een interactief platform voor MKB ondernemers. Doel is een platform te bieden dat informatie, adviezen en inspiratie biedt, toegesneden op ondernemers, met meningen van prominente mensen uit de zakenwereld en concrete tips, die meteen zijn toe te passen in de dagelijkse bedrijfsvoering. Annegien Blokpoel is gevraagd om als “winstverbetering en waardeverbetering”- … Lees verder Artikel “Maandelijks column Ondernemen Juist Nu!”
foto Annegien Blokpoel
Artikel: Blinde vlek hindert ondernemer bij groei
27 juli 2009
Hans Pieters interviewt Annegien Blokpoel in het juli nummer van Activa: “Blinde vlek hindert ondernemer bij groei”. Activa is het blad van ondernemende ondernemersadviseurs van de NOAB. Foto van Cindy Marler.
Foto Annegien Blokpoel columns Brookz
Artikel “Columns Brookz”
7 juli 2009
Sinds 2008 schrijft Annegien columns in Brookz over de verschillende aspecten van waardecreatie voor ondernemers in goede & slechte tijden. Brookz is platform voor bedrijfsovername en biedt middels tijdschrift, internet community en congressen een platform aan ondernemers en bedrijfsadviseurs. Hieronder staan in pdf format alle columns die vanaf 2008 in Brookz zijn verschenen.
Logo FD
Artikel: Korte termijn wint het bijna altijd
23 juni 2009
Annegien Blokpoel schrijft over korte termijn denkers tegenover lange termijn denkers en rationele denkers tegenover emotionele doeners. Auteur: Annegien Blokpoel
Foto boek ambitie onder de kaasstolp
“Ambitie onder de kaasstolp”
19 mei 2009
Welke keuzes moet Nederland maken om op langere termijn sterk te staan? Vanuit die centrale vraag zijn smaakmakers uit bedrijfsleven en wetenschap met elkaar in gesprek gegaan. Ambitie onder de kaasstolp doet verslag van 18 sprankelende tweegesprekken tussen topondernemers en topwetenschappers. Deelnemers zijn onder andere: Hans Wijers – Robert Dijkgraaf (AkzoNobel/KNAW), Peter de Wit – … Lees verder “Ambitie onder de kaasstolp”
Logo Boek
Interview bij Boek-inzicht
26 februari 2009
Interview bij Boek-inzicht, Annegien Blokpoel over haar boek “Maak je Bedrijf meer Waard” 
A perspective on proxy voting in the Netherlands
“A perspective on proxy voting in the Netherlands”
5 februari 2009
Het eerste exemplaar van de white paper “A perspective on proxy voting in the Netherlands”, uitgevoerd door PerspeXo in opdracht van Broadridge Financial Solutions, is op 9 februari 2009 overhandigd aan Hans Hoogervorst, bestuursvoorzitter van de Autoriteit Financiële Markten.
Foto Annegien Blokpoel columns Brookz
De waarde van een merk
4 januari 2009
Website: www.brookz.nl Column Brookz: De waarde van een merk
Foto Annegien Blokpoel columns Brookz
Voorkom waardeverlies
3 januari 2009
Website: www.brookz.nl Column Brookz: Voorkom waardeverlies
Foto Annegien Blokpoel columns Brookz
Betaalde hobby?
1 september 2008
Website: www.brookz.nl Column Brookz: Betaalde hobby?
artikel eisen Peking
Artikel “Wereld stelt terecht eisen aan Peking”
5 augustus 2008
Verschenen: 08-2008 Auteur Caroline Straathof met een artikel over de Olympische Spelen in Peking.
Logo Microfoon
Interview BNR Radio
5 juli 2008
Website: www.bnr.nl Spreker(s): Annegien Blokpoel
logo Sprout
Weet wat u waard bent
27 juni 2008
Website: www.sprout.nl Spreker(s): Interview Sprout
foto Coach Annegien Blokpoel Perspexo
Interview Financieel Dagblad “Coach voor MKB”
10 juni 2008
Auteur Annegien Blokpoel met een interview in het Financieel Dagblad: coach voor MKB.
Logo Microfoon
Interview met managementboek.nl
22 mei 2008
Website: www.managementboek.nl Ben Kuiken van Managementboek.nl in gesprek met Annegien Blokpoel.
artikel onderwijs innovatie
OnderwijsInnovatie: “Sijmen van Wijk, Sanne de Roever schrijven”
18 mei 2008
Sijmen van Wijk en Sanne de Roever schrijven over innovatie en de kenniseconomie. Regelmatig publiceren zij artikelen en interviewen zij experts voor OnderwijsInnovatie. Hieronder treft u een aantal van deze artikelen aan.
Logo Boek
Maak uw bedrijf meer waard
9 mei 2008
Website: www.dezaak.nl Artikel De Zaak :”Maak uw bedrijf meer waard volg de 6 stappen van Annegien Blokpoel”
foto Coach Annegien Blokpoel Perspexo
Interview Financieel Dagblad
6 februari 2008
Website: www.fd.nl Spreker(s): Arnold Tankus van het Financieel Dagblad interviewt Annegien Blokpoel
Foto Annegien Blokpoel columns Brookz
Optimaliseer uw bedrijf
11 januari 2008
Website: www.brookz.nl Column Brookz: Optimaliseer uw bedrijf
Foto Annegien Blokpoel columns Brookz
Geld inkopen
10 januari 2008
Column Brookz: Geld inkopen Website: www.brookz.nl
Artikel “Vier hoek gesprekken”
18 december 2007
Auteur: Sijmen van Wijk Bron: NRC Handelsblad
logo bij opiniestuk financieel dagblad
Opiniestuk Financieel Dagblad “Jan Salie dreigt terug te keren in het land”
11 april 2007
Auteur: Annegien Blokpoel en Sijmen van Wijk Bron: Opiniestuk in het Financeel Dagblad
Les canaux de la mode 2007
Sponsorschap “Les Canaux de la Mode”
1 maart 2007
Les Canaux de la mode is een platform voor getalenteerde Nederlandse modevormgevers en Franse couture ambachtslieden. Het doel: uitwisseling van creativiteit en ondernemerschap, en samen cross border vakmanschap afleveren.

Lees hier het PerspeXo Blog (Maakjebedrijfmeerwaard.nl)