Ondernemers struikelen over hefbomen, strategie en finance

Dit is het eerste exemplaar van een reeks white papers rondom het thema winstverbetering, waardecreatie en waardering in het MKB.
Meer dan 250 ondernemers hebben onze Schijf van Vijf™ ingevuld en ruim 50 ondernemers hebben meegewerkt aan het diepteonderzoek maart – juni 2010.

Door de economische crisis zijn veel ondernemers teruggezakt in omzet en aantal medewerkers ten opzichte van 2 jaar geleden. Ondernemers verwachten over 2 jaar het niveau van 2008 weer te bereiken. Een omzetkrimp van 20% tot 40% en aanzienlijke winstdaling ten opzichte van 2008 is eerder regel dan uitzondering. De focus is sterk gericht op winstverbetering in 2010 en 2011.
Veel ondernemers geven aan winst- en waardeverbetering van hun bedrijf belangrijk te vinden: gemiddeld cijfer 8.5. In de praktijk zijn er een aantal belangrijke hordes te nemen; waarbij kennis en inzicht in het gebruik van de financiële en operationele hefbomen de grootste struikelblokken zijn.

  Beschikbare White Papers:

  Succesvol doorgroeien, de 2de horde voorbij (10 tot 25 medewerkers)M/V = Meerkracht + VeerkrachtBreek door het eerste ondernemers-kantelpunt heen (tot 10 medewerkers)Ondernemers struikelen over hefbomen, strategie en finance

  Uw naam (verplicht)

  Bedrijf

  Uw email (verplicht)

  Bent u

  Om spam te voorkomen, vink alstublieft het vakje aan

  Wij gaan zorgvuldig met je persoonsgegevens om. Lees onze privacy verklaring.