Annegien Blokpoel

Annegien Blokpoel

Annegien Blokpoel (1966) is oprichter en directeur van PerspeXo en vanaf 2003 ondernemer. Zij ondersteunt als strategisch adviseur directies en DGA’s bij het vergroten van de winst & waarde van het bedrijf. Annegien heeft een all round bedrijfseconomische en bedrijfskundige achtergrond. In de afgelopen 25 jaar heeft zij meer dan 400 directies en ondernemers ondersteund bij het formuleren en realiseren van waarde-strategieën.

Zij heeft haar ervaring opgedaan binnen het bankbedrijf van de merchant bank MeesPierson, als Directeur Investor Relations & Corporate Communications bij 2 AEX beursgenoteerde bedrijven en als consultant bij Corporate Finance PwC. In deze functies heeft zij praktijkkennis opgedaan in strategische besluitvorming, boardroomprocessen, positioneringsonderzoeken, strategische samenwerkingen, het in kaart brengen van waarderingsscenario’s, de impact van verschillende soorten kapitaalmarkttransacties en het ontwikkelen en uitvoeren van financiële marketing en communicatiestrategieën bij beursgenoteerde bedrijven, grootbedrijf en het MKB. Sinds 2007 is zij directiecoach, commissaris en begeleidt een aantal ondernemers structureel als huisstrateeg.

Groei-programma voor ondernemers
Annegien is auteur van het MBW™- programma, met de bestseller “Maak je bedrijf meer waard” als basis voor het Maakjebedrijfmeerwaard (MBW™)- programma. Annegien geeft regelmatig workshops, lezingen en maatwerksessies volgens de door haar ontwikkelde MBW™-methodiek. De afgelopen tien jaar heeft zij vanuit het Maakjebedrijfmeerwaard-programma ruim 2.000 ondernemers via lezingen, workshops of individuele sessies bereikt (en hopelijk geactiveerd!). Om haar MKB-klanten beter van dienst te kunnen zijn, doet PerspeXo vanaf 2007 onderzoek naar de uitdagingen en succesfactoren bij doorgroei; zie ook de White Papers “Winstverbetering, waardecreatie & waardering in het MKB”.

Management- en bestuurservaring
Vanaf 1995 heeft zij in een aantal besturen zitting gehad, waaronder de Nederlandse Vereniging van Investor Relations, NCVB, ABN AMRO Pensioenfonds en de International Investor Relations Federation. Annegien doceert strategie, merkbeleid, vermogensbeheer, ins & outs kapitaalmarkt en positionering bij bedrijven, business schools en financiële instellingen. Ze treedt regelmatig op als moderator en spreker op congressen en seminars.

Waardering voor verborgen schatten
Annegien studeerde economie en bedrijfskunde aan de Universiteit van Amsterdam en de University of Jerusalem, daarnaast is ze archeologe. Zij werkt onder andere volgens de methode van accelerated learning en oplossingsgericht coachen. Haar hobbies zijn reizen, talen, cultuur, zeilen, wandelen en investeren. De verbindende rode draad in al haar activiteiten is = “vinden, ontwikkelen en waarderen van de verborgen schatten”.