CarolineStraathof

Caroline Straathof

Caroline Straathof is associate expert bij PerspeXo. Caroline is tien jaar werkzaam in het bedrijfsleven in investor relations, corporate communications, sales en marketing bij verschillende internationale bedrijven, waaronder het Amerikaanse onderzoeks- en adviesbureau JL McGregor&Company en twee, op de NASDAQ beursgenoteerde Chinese bedrijven Sohu.com en eLong. Caroline begon haar loopbaan als buitenlandcorrespondent voor het NOS Journaal en de Volkskrant in de Chinese hoofdstad Beijing.

Vanuit haar bedrijfsfuncties in investor relations deed Caroline solo roadshows in Europa, de Verenigde Staten en Azie. Ze gaf presentaties aan institutionele beleggers bij conferenties van vooraanstaande zakenbanken, waaronder Goldman Sachs, Morgan Stanley en Merrill Lynch. Tevens was ze woordvoerder voor de (internationale) financiële pers. In haar vroegere journalistieke dagen leverde Caroline ook artikelen aan de International Herald Tribune, South China Morning Post (Hong Kong), en Business China (een onderdeel van Economist Intelligence Unit).

Caroline heeft gestudeerd in de Verenigde Staten, Italie en Nederland. Ze heeft een Master of Arts in International Affairs van de Johns Hopkins University School of Advanced International Studies en een doctoraal graad in Moderne Geschiedenis van de Universiteit van Amsterdam.