Meindert Attema

Meindert Attema (1969) is consultant en associate expert bij PerspeXo op het gebied van finance, controlling en waarderingen.

Meindert is Financial Business Consultant met ruim 20 jaar werkervaring binnen (inter-)nationale ondernemingen. Na zijn periode als accountant bij Ernst&Young heeft hij bij een aantal MKB bedrijven gewerkt in de rol van financieel directeur en controller. Hierdoor heeft Meindert brede ervaring op het gebied van financieel management van (wereldwijd opererende) bedrijven, het opzetten van nieuwe buitenlandse vestigingen en rapportagelijnen, en de uitdagingen bij snelle groei van de organisatie. Door een brede basis in controlling en accountancy heeft hij een scherp inzicht in financiële structuren en processen. Zo kan hij de financiële situatie van een onderneming vertalen naar inzichtelijke en werkbare managementrapportages, KPI’s en dashboards. En ondernemers vanuit rust en overzicht groter laten denken.

Binnen PerspeXo ligt bij Meindert de focus op de bedrijfseconomische strategie, herstructurering en/of professionalisering van (financiële) bedrijfsprocessen, risicobeheersing en organisatorische veranderingen.  Hij is co-trainer/expert binnen het MBW™-programma o.a voor de opleidingen “Ondernemen met financieel inzicht” en “Budget & liquiditeit”.

Meindert studeerde accountancy aan HEAO in Zwolle en heeft daarna de studie tot registeraccountant voltooid in Tilburg.

Zijn ambitie is om organisaties die in transitie zijn of voor andere uitdagingen staan in beweging te brengen naar een bedrijfseconomisch gezonde toekomst.