Mike Kroder

Mike Kroder (1975) is sinds februari 2014 werkzaam als consultant bij PerspeXo.

Mike heeft als bedrijfseconoom ervaring in verschillende sectoren en bij verschillende internationale bedrijven. Hij heeft onder andere gewerkt als business development manager voor een investeringsfonds uit Malta en een softwarebedrijf uit München. Voor een Australische producent van veiligheidsverlichting heeft hij 2 jaar in Shenzhen, China gewerkt waar hij verantwoordelijk was voor de dagelijkse bedrijfsvoering en de financiële, logistieke en commerciële planning. Tevens is Mike als portfoliomanager werkzaam geweest op de beleggingsafdeling bij Fortis Verzekeringen waar hij verantwoordelijk was voor de portefeuilles met hedge funds en private equity funds.

Mike heeft bedrijfseconomie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Met zijn studie richtte Mike zich vooral op financieringsvakken. Tijdens zijn studie heeft Mike zijn eigen bedrijf opgezet als importeur/groothandel in gadgets en speelde hij professioneel basketbal bij diverse Nederlandse basketbalclubs. Voor zijn studie aan de Universiteit van Amsterdam heeft Mike 2 jaar in Amerika gestudeerd aan het Armstrong State College uit Savannah, Georgia, waar hij ook basketbal speelde op basis van een volledige sportbeurs.

Mike hecht aan een goede balans in het leven en heeft als hobby’s onder andere yoga, meditatie, hardlopen, boeken lezen en gitaar spelen.