Archieven

Ronde Tafel: Free publicity, do’s & don’ts

Ondernemers zijn hot news. Dat betekent dat de kans nog nooit zo groot geweest is om met je bedrijf in de spotlight te staan. Maar hoe wil je die publiciteit generen? Als groeiparel, vanuit inhoudelijke kennis of bijvoorbeeld met je innovatieve product?

Waarschijnlijk heb je geen corporate communicatiespecialist aan boord en werk je niet structureel samen met een pr-bureau.

De volgende vragen komen aan bod:

 • Hoe kom je in de pers?
 • Hoe ga je met journalisten om?
 • Welke valkuilen kan je vermijden?
 • Hoe zorg je er voor dat je zoveel mogelijk uit de free publicity haalt?

Aan de hand van concrete voorbeelden haal je uit deze Ronde Tafel praktische tips die je voor je eigen bedrijf kan toepassen.
Tip: Benieuwd hoe je ervoor staat op marketing/communicatie gebied, doe dan alvast de Winst & Waarde scan.

Sijmen van Wijk, die als communicatiestrateeg veelvuldig werkt met radio, televisie, alle landelijke dag- en weekbladen en Annegien Blokpoel, directeur PerspeXo en voormalig directeur Corporate Communicatie & Investor Relations verzorgen samen deze Ronde Tafel.

Meer dan 400 ondernemers gebruikten de “PerspeXo Ronde Tafel sessies” voor het opdoen van corporate kennis, cherry picking, sparren met co-ondernemers en testen eigen bedrijfscase.

Datum:  26 april 2016
Tijd:  15.00-18.30
Investering: 245 euro (excl. BTW)

Ronde Tafel: Trends & Strategie 2017-2019

Sinds 2010 organiseren we de Ronde Tafel “Trends & strategie” aan het begin en het eind van elk jaar. Want in een continu veranderende omgeving is het belangrijk om mee te bewegen en toch op koers te blijven. In een “limited” gezelschap ondernemers, om kennis en ervaringen delen met ruimte om eigen bedrijfscases in te brengen. Een goed moment om de strategische plannen 2017-2019 tegen het licht te houden.

De volgende vragen komen aan bod:

 • Wat zijn de trends voor de komende jaren en hoe kan uw bedrijf daar op inspelen?
 • Welke investeringen zijn de moeite waard en welke scenario’s bieden kansen?

Aan de hand van concrete voorbeelden haal je uit deze Ronde Tafel praktische tips die je voor je eigen bedrijf kan toepassen.
Tip: Benieuwd hoe je ervoor staat op strategie gebied, doe dan alvast de Winst & Waarde scan.

Annegien Blokpoel, directeur PerspeXo begeleidt deze Ronde Tafel. Meer dan 400 ondernemers gebruikten de “PerspeXo Ronde Tafel sessies” voor het opdoen van corporate kennis, cherry picking, sparren met co-ondernemers en testen eigen bedrijfscase.

Testimonials:
“Leuke, enthousiaste en energieke meeting. Onderwerp is voor alle ondernemers interessant.”
“Inspirerend en van toegevoegde waarde dat het zo interactief was.”
“Realiseren van waar op te focussen bij strategische beslissingen, goed moment voor helikopterview eigen bedrijf.”
“De sessie was zeer de moeite waard, en erg interessant om anderen te ontmoeten.”

Datum: donderdag 8 december 2016
Tijd: 15:00 – 18:30
Investering
: 245 euro ex. BTW

Vervolgstappen op het waardepad kunnen zijn: gerichte individuele sessies-bijvoorbeeld ‘Blik op de markt’ -, een intern maatwerktraject met directie/MT en/of medewerkers, of structurele “winst & waarde”-begeleiding.

Ronde Tafel: Identiteit & Positionering in de praktijk

Een sterke identiteit kan zorgen voor een gedragen en heldere positionering en slagkrachtige organisatie. Tijdens deze Ronde Tafel “Identiteit & positionering in de praktijk” gaan we in op hoe positionering werkt, hoe u verschillende stakeholder- belangen in kaart kan brengen en hoe u de identiteit van uw bedrijf kunt bewaken.

 • Wat is de waarde van een heldere en duidelijke identiteit?
 • Wat betekent dit voor de normen en waarden binnen uw bedrijf?
 • Hoe bewaak je de identiteit bij groei en fusies?
 • Hoe ga je om met verschillende stakeholders en hun belangen?
 • Hoe kan identiteit worden ingezet voor een heldere positionering?

Al meer dan 400 ondernemers gebruikten de “PerspeXo Ronde Tafel sessies” voor het opdoen van top-corporate kennis, cherry picking en sparren met co-ondernemers. Om het zo concreet mogelijk op uw eigen situatie toe te passen ontvangt u van ons twee MBW™ scans, en we bieden de mogelijkheid om uw eigen bedrijfscases tijdens de Ronde Tafel te bespreken.

Datum: 13 oktober 2016
Tijd:  15.00-18.30 uur
Investering: 245 euro (excl. BTW)

Ronde Tafel: Strategische samenwerkingen, do’s & don’ts

In een steeds sneller veranderende wereld, waarin de klant ook nog eens veeleisender wordt, worden bedrijven gedwongen zich continu te blijven aanpassen en verbeteren.

Niet alle samenwerkingen zijn succesvol, maar bijna elke ondernemer ziet mogelijkheden en exploreert deze regelmatig. De vraag is hoe je efficiënt om kan gaan met de kostbare ‘exploratietijd’ en het zoekproces.DSC_0008

 • Wat zijn de criteria/beginselen voor een succesvolle strategische samenwerking?
 • Hoe zorg je ervoor dat je op een effectieve wijze de juiste partner vindt?
 • Hoe voorkom je teleurstellingen en zorg je voor een duurzame samenwerking?

In deze Ronde Tafel gaan we in op de do’s & don’ts van strategische samenwerking. We delen onze ervaringen, bespreken de kansen die het u kan bieden en trachten u te behoeden voor een aantal valkuilen. Een mooie gelegenheid om weer eens met een afstand naar uw eigen bedrijf te kijken en uw strategische mogelijkheden tegen het licht te houden.

Al meer dan 400 ondernemers gebruikten de “PerspeXo Ronde Tafel sessies” voor het opdoen van top-corporate kennis, cherry picking en sparren met co-ondernemers. Om het zo concreet mogelijk op uw eigen situatie toe te passen ontvangt u van ons twee MBW™ scans, en we bieden de mogelijkheid om uw eigen bedrijfscases tijdens de Ronde Tafel te bespreken.

Datum: 16 juni 2016
Tijd: 15.00-18.30
Investering:  245 euro, ex BTW