Handelsreis voor Business Angels, (Corporate)Venture Capital en Private Equity naar Tel Aviv-Jeruzalem

Handelsreis voor Business Angels, (Corporate)Venture Capital en Private Equity naar Tel Aviv-Jeruzalem

Wanneer: zondag 3 t/m woensdag 6 juni 2018
Waar: Tel Aviv Israël
Voor wie: Venture Capitalists, Private Equity, Business Angels, Corporate Ventures, Accelerators
Organisatie: PerspeXo in co-creatie

Doel van de reis is om te leren van de VC/accelerator industrie die daar al jaren actief is en het versterken van de relaties tussen startup- en investeerdersecosystemen in NL en Israël.

Tijdens het programma brengen we bezoeken aan investeerders, accelerators, co-working spaces en interessante tech ondernemingen in Tel Aviv. Op de Nederlandse ambassade in Tel Aviv organiseren we een netwerkborrel voor NL en Israëlische investeerders en ondernemers.

Over Israël/Tel Aviv
Israël wordt gezien als startup nation en de eerste programma’s voor startups dateren uit midden jaren ’80. De afgelopen zijn er supportprogramma’s bijgekomen en met interesse uit US private equity/corporates is een uitgebreid ecosysteem rondom incubators, accelerators, seed funds en private equity ontstaan. Israelische bedrijven hebben de weg naar de US kapitaalmarkt (private equity en IPO’s) en launching customers/strategische kopers gevonden.

Corporates als Google, IBM en Unicorns hebben accelerator programma’s en R&D centers gevestigd in Tel Aviv en Herzliya area. Op dit moment zijn er meer dan 70 lokale venture funds en 80 accelerators (overheid, universiteit, venture funds en corporate gelieerd) en een aanzienlijk aantal buitenlandse VC fondsen gevestigd. In 2015 waren er 1.400 start ups en werd er ruim 3,5 miljard geïnvesteerd in 373 bedrijven (gemiddeld meer dan 0,5 miljoen dollars per financieringsronde). In de 1ste helft van 2016 was dit al 2,8 miljard.

Voorlopig programma

Zondag 3 juni
Middagprogramma vanaf 14.00. In de avond kick off diner met groep

Maandag 4 juni
Bedrijfsbezoeken + borrel NL ambassade in Tel Aviv + lunch + diner + avondprogramma

Dinsdag 5 juni
Bedrijfsbezoeken + lunch + diner

Woensdag 6 juni
In de ochtend bedrijfsbezoeken Tel Aviv en Jeruzalem. In de middag tour met gids door de oude stad van Jeruzalem.
In de avond retourvlucht NL of voortzetting eigen programma.

Kosten
Indien je voor een missievoucher in aanmerking komt kost het programma je € 750. Anders kost het € 1.500. Informeer bij PerspeXo naar de mogelijkheden voor deze voucher. Dit is inclusief 3,5-daags programma in Tel Aviv/Herzliya/Jeruzalem, lunches, diners en tour oude stad met gids. De programmabijdrage is exclusief hotelkosten (rond de 550 euro) en wordt via de reis collectief georganiseerd. De vlucht dient zelf te worden geboekt en betaald. Een retour Amsterdam-Tel Aviv kost ongeveer € 200 bij vroeg boeken. De totale kosten komen daarmee op ongeveer € 1.500 ex BTW.

Opgeven kan via onderstaand formulier:

    Ik wil me opgevenIk heb een vraag

    Wij gaan zorgvuldig met je persoonsgegevens om. Lees onze privacy verklaring.