Logo UvA

Workshop Persbericht in de praktijk

UVA Communicatiedag “Workshop Persbericht in de praktijk”

De meeste afdelingen communicatie in een bedrijf richten zich op één specifieke doelgroep: de klanten of de medewerkers of de kapitaalmarkt of de overheid/ belangengroepen. Op het moment dat je als onderneming vanuit het hoofdkantoor een persbericht uitgeeft bereik én raak je tegelijkertijd alle stakeholders van het bedrijf: de klanten, de banken, de medewerkers, de managers en het algemene publiek. In deze praktische workshop geven we een korte toelichting op het theoretische kader van een persbericht vanuit corporate communicatie, daarna gaan de studenten zelf aan de slag met het schrijven van een persbericht in kleine groepjes onder begeleiding van drie ervaren professionals.

Sijmen van Wijk is communicatiestrateeg en is werkzaam als zelfstandig corporate communicatiestrateeg. Hij heeft zijn ervaring opgedaan als tekstschrijver, interviewer, docent, lobbyist en PR-strateeg voor vele overkoepelende instanties en commerciële bedrijven. Sijmen zijn passie is de groei van Nederland als vooraanstaande kenniseconomie. Hij is een bekende publicist op dit gebied.
Mascha Damen is directeur van De Communicatiewinkel. De Communicatiewinkel is hét marketing- en kennisnetwerk van zelfstandige communicatieprofessionals in Nederland. De professionals hebben gemiddeld 17 jaar ervaring in het communicatievak en zijn echte communicatie allrounders. Door krachtenbundeling in het netwerk van De Communicatiewinkel is een bolwerk van kennis, ervaring en senioriteit – met een geheel eigen positie in het Nederlandse communicatielandschap – ontstaan. Masha heeft haar ervaring opgedaan als docent bij verschillende universiteiten, als hoofdredacteur en project manager transformatieprojecten bij de Rabobank en als zelfstandig adviseur bij diverse klanten. Annegien Blokpoel is managing director van PerspeXo. Zij heeft haar ervaring op het gebied van investor relations, strategic communications en structured finance opgedaan binnen het bankbedrijf van MeesPierson, de holding van Fortis en Buhrmann en bij PricewaterhouseCoopers.