Archieven

Ondernemen met financieel inzicht

Ondernemen met financieel inzicht (onderdeel 2-daagse MBA)

In deze 1-daagse Compact-opleiding ‘Ondernemen met financieel inzicht’ krijgt u inzicht in relevante bedrijfseconomische principes en kunt u deze meteen concreet toepassen op uw eigen bedrijf.

Na deze dag weet u onder meer hoe u de operationele hefboom voor uw bedrijf kunt laten werken. Deze dag maakt onderdeel uit van dé 2-daagse MBA voor ondernemers.

 • Hoe krijg ik meer inzicht in het financieel reilen & zeilen van mijn bedrijf?
 • Hoe kan ik de operationele en financiële hefboom gebruiken voor mijn bedrijf?
 • Hoe gebruik ik een balans, winst/verlies rekening en cashflow?
 • Hoe verbeter ik de winstgevendheid en waardering van mijn bedrijf?
Hieronder een kleine selectie van referenties van onze deelnemers:

“Was een goede mix theorie vs. praktijk. Voldoende ruimte voor eigen situatie/inbreng, heldere toelichting op complexe zaken, ook voor niet-financiële ondernemers.”
“Een constructieve en leerzame dag, het heeft me goede inzichten gebracht die ik direct kon toepassen. Bovendien heb ik aan de dag ook nog een aantal waardevolle contacten en zelfs een klant overgehouden. Zeker een aanrader dus!”
“Heb de vertaalslag kunnen maken van operationele hefboom naar bedrijfswaarde, en ben strategisch getriggered om op langere termijn te denken.” “Spiegeling aan andere ondernemers en terugvertaling naar eigen bedrijf. En Annegien en Frans zijn compact en ter zake, mooie combi.”

Key ingrediënten: In de 1-daagse Ondernemen met Financieel inzicht gaat u samen met een kleine groep gemotiveerde ondernemers interactief aan de slag; voor een maximale opbrengst in denken & doen. Persoonlijke intake, eigen bedrijfsprofiel, de bestseller “Maak je bedrijf meer waard“, de MBW™-bedrijfsscans en catering zijn bij de opleiding inbegrepen.

Datum: Neem contact op of vul het formulier hiernaast in
Tijd: 09:00 – 17:30
Investering: 695 euro (excl. BTW) per onderdeel (1 dag), of 625 (excl. BTW) als onderdeel van de tweedaagse opleiding.

Tip: U haalt het meeste uit deze eendaagse Compact opleiding door deze te combineren met de 1 daagse opleiding “Ondernemen met bedrijfskundig inzicht“.

Deze Compact 1 daagse is een belangrijk onderdeel van het MBW™Compact programma: samen lichten we de onderneming door op winstverbetering, waardepotentie, risico management (bij doorgroei), en concrete stappen voor winstverbetering en waarderealisatie. Dit doen we via de beproefde MBW™ methodiek en MBW™ bedrijfsscans.

Ondernemen met bedrijfskundig inzicht

Ondernemen met bedrijfskundig inzicht (onderdeel 2-daagse MBA)

In de eendaagse Compact opleiding “Ondernemen met bedrijfskundig inzicht” nemen we de stof van de bestseller Maak je bedrijf meer waard door.
In deze interactieve ondernemersopleiding is er veel persoonlijke aandacht voor uw individuele bedrijfsvragen. Daardoor kunt u snel en effectief relevante bedrijfskundige en bedrijfseconomische theorie concreet toepassen op uw eigen onderneming.

De rode draad van deze dag is winstverbetering, waardecreatie en waardering. Aan bod komen o.a. de Schijf van Vijf, de levenscyclus, managers- en ondernemersvalkuilen en het besturingsmodel. Deze dag maakt onderdeel uit van dé 2-daagse MBA voor ondernemers.

 • Hoe haal ik optimaal rendement uit geïnvesteerde energie, tijd en geld?
 • Wat zijn de verschillende rollen van de ondernemer/DGA-er?
 • In welke fase van de levenscyclus zit mijn bedrijf en wat betekent dit voor de bedrijfsvoering?
 • Wat zijn de management uitdagingen voor mijn bedrijf bij groei of optimalisatie?
 • Hoe wordt een bedrijfswaardering gemaakt bij verkoop?
 • Hoe stuur ik op winstverbetering, waardecreatie en waardering

Hieronder een korte selectie van referenties:

“Realiseren van waar op te focussen bij strategische beslissingen, goed moment voor helikopterview eigen bedrijf”
“Winst & waarde scan en het gecombineerde bedrijfsprofiel van mij en mijn business partner waren een flinke eye opener”
“Een zinvolle dag, inspirerend, sluit goed aan bij de 2 eerdere sessies uit mijn MBW™ Compact programma” “Veel persoonlijke aandacht en goed geluisterd naar wensen en aandachtsgebieden van alle deelnemers.”

Key ingrediënten: In de eendaagse “Ondernemen met bedrijfskundig inzicht” gaat u samen met een kleine groep gemotiveerde ondernemers interactief aan de slag; voor een maximale opbrengst in denken & doen. Persoonlijke intake, eigen bedrijfsprofiel, de bestseller “Maak je bedrijf meer waard“, de MBW™ bedrijfsscans en catering zijn bij de opleiding inbegrepen.

Datum: Neem contact op of vul het formulier hiernaast in
Tijd: 09:00 – 17:30
Investering: 695 euro ex. BTW per dag, of 625 euro ex. BTW als onderdeel van de tweedaagse opleiding.

Tip: U haalt het meeste uit deze eendaagse Compact opleiding door deze te combineren met de 1 daagse opleiding “Ondernemen met financieel inzicht

Deze eendaagse opleiding is een belangrijk onderdeel van het MBW™Compact programma: samen lichten we de onderneming door op winstverbetering, waardepotentie, risico management (bij doorgroei), en concrete stappen voor winstverbetering en waarderealisatie. Dit doen we via de beproefde MBW™ methodiek en MBW™ bedrijfsscans.

MBA voor ondernemers

2-daagse MBA – onderdeel MBW™Compact

In deze 2-daagse MBW™ Compact opleiding maakt u in een korte tijd een grote en effectieve slag in bedrijfsvoering en financieel management. En meteen toepasbaar op uw eigen bedrijf.

Want aan de hand van theorie en opdrachten gericht op uw eigen bedrijf past u de essentie van een MBA in 2 dagen toe:

 1. Wat zijn de basis spelregels van een “bedrijf meer waard” maken?
 2. Wat zijn de bedrijfskundige en bedrijfseconomische uitdagingen bij groei?
 3. Hoe stuur je op winstverbetering, waardecreatie en waardering?
 4. Hoe sorteer je voor op een goede prijs bij verkoop?

Dé 2-daagse MBA voor ondernemers bestaat uit:

Persoonlijke intake, eigen bedrijfsprofiel, de bestseller “Maak je bedrijf meer waard”, de MBW™ bedrijfsscans en catering zijn bij de opleiding inbegrepen.

Annegien Blokpoel en Frans van Laar zijn zelf ondernemer en strategisch adviseur en kennen het reilen & zeilen van een groot aantal bedrijven in diverse branches van binnenuit en als huisstrateeg van directies van kleinere en grote bedrijven.

Opbrengst: na het doorlopen van de interactieve 2-daagse MBA voor ondernemers heeft u als ondernemer meer inzicht in hoe uw bedrijf er voor staat en wat u kunt doen om de winstgevendheid en waardering (bij groei, optimalisatie en/of verkoop) te verhogen.

Datum: 10  & 24 maart 2017
Tijd: 09:00 – 17:30
Investering: 1.250 euro ex. BTW, de dagen kunnen ook los worden gevolgd en kosten 695 euro ex. BTW per dag.

Tip: om de opgedane kennis te verankeren in het bedrijf raden wij aan de 2-daagse MBA te volgen, gecombineerd met MBW™ individueel of als onderdeel van MBW™ Compact. Zo haalt u nog meer uit uw investering.