25 onder de 25

Sprout MagazineOp 6 juni was ik bij de finale van de Sprout competitie: “25 onder de 25”. De verkiezing van de meest veelbelovende ondernemer onder de 25 jaar is inmiddels een jaarlijks evenement. Tijdens de presentatie mogen de vijf beste kandidaten op het podium pitchen voor de deskundige jury. De meesten doen dat met bravoure en een stuk bluf, maar eentje is zo zenuwachtig dat het verhaal helaas niet uit de verf komt.

Maar ze zijn allemaal ambitieus, innovatief en bezig om de gevestigde orde behoorlijk wakker te schudden. Sommigen draaien al tonnen omzet, de meesten zitten nog in de concept-fase en zijn op zoek naar financiering. Maar ze zijn wel een voorbeeld voor de jonge ondernemers in de zaal, die zich bijna allemaal in hadden geschreven om mee te dingen naar de titel.

Na de bekendmaking van de terechte en 21 jarige winnaar (Edwin de Jong van Fiets Uniek), komt het verhaal van Duncan Stutterheim. Een inspirerend verhaal van een jong broekie die met een aantal vrienden een feestje organiseerde waar per ongeluk 12.000 mensen op afkwamen, het begin van ID&T. Hij is door diepe dalen gegaan en gaf op het podium vooral inzicht in zijn fouten. Aan alle jonge ondernemers in de zaal gaf hij vooral mee dat ze moeten blijven dromen. Zijn twee dromen worden binnenkort ook werkelijkheid door zijn project in de Overhoeks-toren en een potentiële beursgang door het bedrijf dat ID&T heeft gekocht. Dat had hij als broekie van 16 niet kunnen hopen, maar wel dromen…