Artikel PerspeXo-associate Sijmen van Wijk

Onlangs schreef Sijmen van Wijk, communicatiedeskundige en associate expert bij PerspeXo, het artikel ‘Nederlands als regio’ in OnderwijsInnovatie, het vakblad van de Open Universiteit (OU). Voor het artikel over strategische samenwerkingen hield Sijmen een dubbelinterview met Louise Gunning-Scheepers, Collegevoorzitter van de Universiteit van Amsterdam (UvA) en Hogeschool van Amsterdam (HvA) en Bart Noordman, vice-president research van chipmachinefabrikant ASML. Het artikel is hier te raadplegen (PDF).

Over Sijmen van Wijk
Sijmen is associate expert bij PerspeXo en communicatiestrateeg. Hij heeft een brede ervaring als strategisch denker op het gebied van de Nederlandse kenniseconomie. Sijmen is als strategisch communicatieadviseur verbonden aan een aantal overkoepelende organisaties op het kruispunt van de publieke en de private sector, maar adviseert ook commerciële partijen.  Eerder bekleedde hij diverse functies in het bedrijfsleven, werkte hij als trainer en docent communicatie en was directielid van A: Work in Progress, adviesbureau voor commerciële communicatie. Verder heeft hij productiewerkzaamheden verricht voor diverse toneelvoorstellingen. Hij is regelmatig betrokken bij ‘de inhoudelijke achterkant’ van televisieproducties.

Sijmen en PerspeXo-directeur Annegien publiceren regelmatig in diverse opinie- en dagbladen en op de blog van PerspeXo. Daarnaast geven zij samen trainingen op het gebied van communicatie.