Deze week in de Volkskrant: Bedrijf beter af met gemengde top.

John en Jose Braakman van ZonEnergie.Deze week publiceerde de Volkskrant een interview met ons waarin we spraken over het belang van een gemengde top in bedrijven. Enkele maanden geleden hebben we een white paper over dit onderwerp uitgegeven met de titel: “M/V = Meerkracht & Veerkracht” die gratis via onze websites te downloaden is.

Uit ons onderzoek blijkt dat een bedrijf is gebaat bij een goede mix van mannelijke en vrouwelijke ondernemerskwaliteiten in de top. Zo zijn mannelijke ondernemers bijvoorbeeld iets beter in groei-scenarios, terwijl vrouwelijke ondernemers beter kunnen omgaan met terugschakelen als het tijdelijk even iets minder goed gaat. Zeker in deze tijden een relevant onderwerp omdat het erop lijkt dat de economische cycli steeds korter en heftiger worden, waardoor terugschakelen en opschalen vaker nodig zullen zijn.

Het artikel wordt illustratief ondersteund door een ander interview met het echtpaar Braakman, de directeuren van adviesbureau ZonEnergie: “Hij bedenkt de projecten, zij zorgt dat ze afkomen”.

Open het Volkskrant artikel in PDF.