Eyeopeners tijdens “IJ”-sessie

“Ondernemen met Bedrijfskundig Inzicht”

Op 27 september was de eerste dag van dé 2-daagse MBA voor ondernemers: Ondernemen met Bedrijfskundig Inzicht. Met mooi weer en uitzicht over het IJ beloofde het een inspirerende dag te worden.

2daagse-maakjebedrijfmeerwaHet was voor mij de eerste keer dat ik aanwezig was bij een van de opleidingen van PerspeXo en de openheid van de deelnemers en de gemoedelijke sfeer verraste me. De grootste leerdoelen van de deelnemers waren: inzicht krijgen in de structuur van en de processen binnen de organisatie en het krijgen van aangrijpingspunten om de organisatiestructuur in te richten voor de volgende fase. De deelnemers vertelden allemaal open over hun bedrijf en de dingen waar zij tegenaan lopen. Opvallend vond ik dat zij niet alleen open waren over de dingen waar zij zelf tegenaan lopen in hun organisatie, maar dat zij ook de pijnpunten bij elkaar konden en durfden te benoemen. Signaleren en benoemen van pijnpunten is één ding, maar hoe verhelp je ze vervolgens? Gelukkig gaven de deelnemers elkaar ook tips over hoe ze pijnpunten kunnen oplossen of vertelden hoe zij zelf zijn omgegaan met een vergelijkbare situatie. Aan het einde van de dag was iedereen het dan ook met elkaar eens dat deze dag niet alleen een goede spiegel voor de organisatie, maar ook voor de ondernemers zelf is geweest met vele eyeopeners.

Helaas kan ik er zelf op de tweede dag, “Ondernemen met Financieel Inzicht”, niet bij zijn. Ik heb nu al zin in de volgende 2-daagse. Jammer dat die pas in maart 2014 is.

Noor Wouterse