FD Gazellen groeien met grote sprongen

Op 28 november was ik bij de uitreiking van de gouden FD Gazellen Awards in de regio Noord-Holland. Inmiddels wordt deze award al 10 jaar uitgereikt en ontmoeten gazellen van het eerste uur de nieuwe generaties gazellen. In heel Nederland ontvangen 395 ondernemingen een FD Gazelle. De gouden Gazelles worden uitgereikt aan de hardst gegroeide bedrijven, verdeeld over drie categorieën: klein (€100.000 – €2 mln omzet), middelgroot (€2 mln tot €30 mln omzet) en groot (meer dan €30 mln omzet). De gelukkigen waren Enforz, SolarClarity en Corendon Interntaional Travel, maar alle gazelles zijn even ambitieus.

Groeiende ondernemers tijdens FD Gazellen 2013

Leuk om te zien was de pitch van twee jonge ondernemers, zowel qua echte leeftijd als ondernemersjaren, die veel respect kregen van alle ondernemers in de zaal vanwege hun visie, doelgerichtheid en manier van aanpakken. Bijna alle tips die zij uit de zaal kregen waren zij al mee bezig of hadden ze net een begin gemaakt.

De gouden tips van de gouden gazellen: 1) maak waar wat je belooft, 2) behoud je focus (of krijg hem terug) en 3) zit niet stil. Ook een pas op de plaats maken is een vorm van in beweging zijn. Je voorbereiden op die volgende stap. Maar dan moet je wel je lange termijn doel voor ogen houden.

Wil jij ook groeien of wil je meer tips van groeiende ondernemers en experts? Vraag dan nu het boek “Eerste hulp bij Groeien” aan.

Benieuwd naar de groeipercentages? Lees de speciale FD Gazellen bijlage bij Het Financieel Dagblad van 11 december.