Groeien met Gezellige Tegeltjeswijsheden

Ondernemers weten niet wat de waarde is van hun eigen bedrijf. Ze slagen er niet om door te groeien naar een volgende fase en komen in de problemen als ze zo’n tien mensen in dienst hebben. Dan zijn ze alleen nog maar bezig met het blussen van brandjes en administratieve rompslomp. Ondernemers denken ook nog eens alles beter zelf te kunnen, vermengen privĂ© en zakelijk en hebben teveel oog voor eigen hobbyprojecten of wat fiscaal aftrekbaar is. Uiteindelijk komen veel bedrijven tot stilstand. En dat is achteruitgang.

Workshops en een website
De keiharde stellingen komen van de Amsterdamse bedrijfseconoom en financieringsexpert Annegien Blokpoel. In het boek ‘Maak je bedrijf meer waard in zes eenvoudige stappen’ vertelt ze waar een ondernemer in verschillende fases van het bedrijf op moet letten. Ze koppelt daaraan workshops en een website die gelukkig stukken minder negatief van toonzetting is.

Cashflow, cashflow, cashflow
Zo brengt ze een vijftal tips in de vorm van tegeltjeswijsheden. Klinkt leuk, maar de vraag is hoe gezellig een tegeltje aan de muur oogt met de spreuk ‘Blijf denken in cashflow, cashflow, cashflow.’Ook ‘Op welke waarde je stuurt, bepaalt welke waarde waar wordt’ is geen juweeltje om de kantoorwand op te fleuren. Blokpoel moet dat zelf ook beseffen, want ze vraagt bezoekers hun eigen favoriete wijsheid te mailen.

Zelftoets
Gelukkig is er ook nog een zelftoets: Waardeer je eigen bedrijf aan de hand van dertig stellingen. Met als ultieme doel: maak je bedrijf meer waard. Ook een leuke tegeltjeswijsheid.

www.Bizz.nl | 3 juni 2008