Inspiratielunch Haagse Business Club

Groeien op z’n Haagsch

Groei, voor heel veel ondernemers elk jaar weer een goed voornemen. Maar waar haal je de inspiratie vandaan om hier concreet mee aan de slag te gaan?
20 ondernemers uit de regio Den Haag pakte de handschoen op en schoven aan tijdens de eerste HBC Inspiratielunch van het nieuwe jaar. In Café de Tijd op het Plein was het thema dit keer groei, de organisatie die daar bij hoort en de onvermijdelijke valkuilen.
We gingen van start met een inleiding door Annegien Blokpoel namens de Haagse Groeidesk (een initiatief van PerspeXo, WTC The Hague en HR4Growth).
Aan de twee tafels werd er op groei dieper ingegaan en kwamen vragen als; “wat zijn mijn belangrijkste uitdagingen bij groei?”, “hoe herken ik tijdig het kantelmoment?”, “hoe houd ik mijn organisatie lean & mean?” en “hoe vermijd ik mijn ondernemersvalkuilen?” aan bod. Normaal geef ik deze workshop in kleine setting (4 tot 6 ondernemers), maar dit ging buitengewoon goed.

Aan tafel!

Ik zat aan tafel met een goed gemengd gezelschap, een mix van kleinere ondernemers, zzp‘ers en managers van wat grotere bedrijven. Zo kwam snel de discussie los over de belangrijkste groei-pijnen: uitbreiding qua personeel, het aangaan van strategische samenwerkingen of alleen maar werken met een flexibele schil. Aan de hand van de Schijf van Vijf en de Levenscyclus pakten we de belangrijkste knelpunten op. Zo kon iedereen ideeën opdoen in een ongedwongen en informele setting en sparren met andere ondernemers.

Het was een goede start van het nieuwe jaar: iedereen ging met positieve energie de deur uit en veel inspiratie om de eigen groei te gaan vormgeven, op welke manier dan ook.

Deze blog is eerder verschenen op de website van de Haagse Business Club.