Ondernemers

Ondernemen is een vak apart, wat je in de praktijk leert met vallen, opstaan en weer doorgaan. Gedurende de rit worden managementvaardigheden steeds belangrijker net als “de kunst van het loslaten”. Afhankelijk van het type bedrijf, de industrie, de opgebouwde vaardigheden en kennis van de ondernemer(s) zijn er unieke uitdagingen voor elke ondernemer en zijn of haar bedrijf.

Heldere doelen vaststellen en een realistische strategie en taktiek om de doelen te behalen zijn de basis. Maar dan ben je er nog niet. Gedurende de rit veranderen de marktomstandigheden, gaat het soms sneller dan verwacht en soms zit het tegen. Dan helpt het als je met voldoende bagage op pad bent gegaan, je omringt hebt met de goede sparringspartners en af en toe goed ingewerkte specialisten kunt inzetten voor het nemen van de groei, optimalisatie en/of krimp-horde.

Vandaar dat we een strategisch programma hebben gericht op ondernemers van kleinere, vaak snelgroeiende bedrijven tussen de 5 en 20 medewerkers (van het 1ste op weg naar het 2de kantelpunt). Het programma biedt individuele trajecten, individuele sessies, opleidingen en structurele strategische begeleiding.
Daarnaast hebben we een toolbox met bedrijfsscans, individueel ondernemersprofiel (= Winst&waarde scan), boeken, White Papers en kennisartikelen voor de doeners en de denkers. Zodat je zoveel mogelijk waarde uit je bedrijf kunt halen voor jezelf en het bedrijf.