Beauty & Brains delen kennis en tips

Mardge Pascaud heeft een droom, de beauty branche professionaliseren. Daarom richtte zij de Beauty Business Academy op,  voor ondernemers in de beauty branche die verder willen groeien. Goede match met onze missie dus, maar dan voor alle ondernemers.
Annegien en ik waren als expert gevraagd om binnen de “Weten-module” het thema financieel inzicht concreet te maken. Vaak het grootste struikelblok voor ondernemers in welke branche dan ook (zie ook onze White Paper), net als strategie overigens. Want zonder financieel inzicht kan je geen gefundeerde strategische keuzes maken, niet ingrijpen wanneer het nodig is en blijf je sturen op de korte termijn.
Groepsfoto (28 april 2015)

 

 

 

 

 

Doen & denken

De dames die nu de opleiding volgen zetten in de “Doen-module” vaak voor de eerste keer een businessplan op. Mijn focus tijdens de training lag dan ook voornamelijk op het plaatsen van de stip op de horizon, het ontwikkelen van een lange termijn visie, de uitleg van de basis van financiën en het belang van een budget en liquiditeitsprognose.
Alle dames hadden hun eigen cijfers mee genomen, zodat we alles direct konden toepassen op hun eigen salon of instituut. Zo konden ze hun eigen bedrijf eens vergelijken met anderen, want dit blijkt in de praktijk lastig.

Filmpje testimonial business beauty academy

Cijfers toch leuk

Vond de Oranjerie van Kasteel Amerongen echt een toplocatie. Zeker de lekkere groentelasagna en een wijntje na al het “cijfergeweld”. En de reacties waren alom positief, zo worden cijfers toch nog leuk!
Reacties van de dames:
Zeer verhelderend en maakte veel duidelijk. Meer inzicht gekregen in het maken van een budget”
“Goede training en prima aanknopingspunten”
“TOP training, zeer helder!”