Bedrijfskundig & financieel management ‘in zicht’

Beter navigeren met een strategisch adviseur

Voor de eerste maal was ik aanwezig bij dé 2-daagse MBA voor ondernemers van PerspeXo. Als nieuwe medewerker maakte ik deel uit van een groep enthousiaste deelnemers die deze praktijkgerichte opleiding in korte tijd op weg helpt om hun bedrijfsvoering en financieel management te verbeteren.  Iedereen keerde huiswaarts met een gezonde dosis kennis en praktisch inzichten.

2dgse1

Na afloop werd gevraagd naar mijn belangrijkste inzichten. Op dag 1, die bedrijfskundige aspecten van je bedrijf centraal stelt, waren dat voor mij de openhartigheid , de positieve ‘drive’ en motivatie van alle aanwezigen. Alle ondernemers waren hier om ‘méér uit het bedrijf te halen’ mede door ‘kritisch naar jezelf en je omgeving te kijken’.  De informele sfeer had hierop een positieve invloed.

De deelnemers gaven als reacties na afloop:

“Ik bekijk onze eigen business nu ook als een buitenstaander”
en “Ik heb meer inzicht in het aanstaande veranderingsproces, met een korte en lange termijnplanning”.
Na dag 2, waarin de financiële huishouding van het bedrijf centraal staat, leerde ik de effecten van ‘slimmere inrichting van financiën’. De toepassing van de financiële en operationele hefboom, twee cases gedurende de opleiding, waren een ‘boost’ aan financieel inzicht. De reacties van deelnemers logen er ook niet om: “Verrassend effect zeg!” en “Ik loop hier met een flink aantal financiële handigheidjes naar buiten” en “Dit zijn mijn eerste stappen naar financieel directeur”.

2dgse2

Als geen ander weten ondernemers dat ‘leren’ een belangrijke factor is op de weg naar succes, en onze deelnemers zijn mensen die de stap écht hebben gezet. Ze wíllen doorgroeien met hun bedrijf, investeren in zichzelf en kiezen voor PerspeXo. Dat is waar onze meerwaarde zit denk ik: Navigeren naar succesvolle groei wordt makkelijker met een goede loods.

Samen met een andere nieuwe collega Floris Meijer  kijk ik nu al uit naar een volgend event. Heeft u vragen of wilt u meer informatie laat dan een reactie achter, bekijk onze websites Perspexo.com en Maakjebedrijfmeerwaard.nl, en volg ons via Twitter en LinkedIn.

Dirk de Bie, Consultant, 10 oktober 2014