Ben jij klaar voor de toekomst? De trends voor 2015

Trends-2015_SprouteventVorige week was ik bij een bijeenkomst van Sprout over de trends in 2015 voor ondernemers, met 4 belangrijke thema’s. Een van de sprekers was onze directeur Annegien Blokpoel. Zij sprak over de trends op gebied van financiering. De andere sprekers waren Raimo van der Klein, oprichter van Layar, sales- en marketingexpert Petra Iuliano en Jeroen Kemperman, auteur van het boek Briljante Businessmodellen. De zaal zat vol met ambitieuze ondernemers die aan hun bedrijf (willen) bouwen.

Spaces Den-HaagWat mij opviel tijdens de presentaties was de steeds grotere rol van IT en technologie in ons leven. De ontwikkelingen op dit gebied gaan zo snel dat we vaak niet genoeg nadenken of door hebben welke consequenties het heeft dat we zo veel persoonlijke data (onbewust) vrijgeven. Neem bijvoorbeeld de, relatief onschuldige, cookies waardoor we top of mind kunnen blijven bij onze klanten. Toch was een van de tips & tricks die we over sales kregen: speel in op de hartenwens van je klant. Waarbij empathie en persoonlijk contact een grote rol speelt.

Annegien-Sprout-jan-2015De grootste eyeopener voor mij was de reactie van de ondernemers op de presentatie van Annegien. De reacties uit de zaal waren heel positief, terwijl  voor veel ondernemers finance en financiering vaak een “vervelend” onderdeel van de bedrijfsvoering is. Toch snappen ondernemers, met een beetje uitleg, heel goed wat de macro-economische ontwikkelingen voor impact hebben op hun bedrijf. De hele middag hing er een hele gezellige, positieve sfeer en  was het energieniveau hoog. Waardoor ik moe, maar toch vol positieve energie weer in de auto naar Amsterdam stapte. Wil jij ook een indruk krijgen van deze positieve energie? Bekijk dan hier het filmpje van Sprout.