De nieuwe trend in mijn eigen tent

Tijdens de Ronde Tafel ‘Trends & Strategie’ van PerspeXo praktisch aan de slag!

De maanden decembjaar van de geiter en januari zijn traditiegetrouw een reflectiemoment voor mens en bedrijf. Verricht werk wordt beoordeeld, plannen voor een nieuw jaar worden onthuld. Tijdens borrels wordt kort teruggeblikt op jaarcijfers, successen en tegenslagen.  Veel meer aandacht wordt besteed aan onthulling van nieuwe plannen, want dat vinden we leuker. ‘Het afgelopen jaar deden we dit, maar in vanaf nu gaan we het allemaal anders of nóg beter doen’.

De nieuwste trends in mijn eigen tent, hoe?

Bij PerspeXo organiseren we in deze periode twee keer de Ronde Tafel ‘Trends & Strategie’. Wij helpen ondernemers voor de komende drie jaar koers te bepalen in een continu veranderende omgeving. Het is namelijk van belang om continu mee te bewegen en (nieuwe) kansen te benutten.

Op 11 december kwam een divers gezelschap ondernemers bijeen, om kennis en ervaringen te delen met ruimte om eigen bedrijfscases op tafel te leggen.  We presenteerden de grootste macro-economische trends voor de komende jaren en bespraken hoe ondernemers hiervan slim gebruik kunnen maken. Met uitgebreide en persoonlijke aandacht van adviseurs en mede-ondernemers formuleerden we veel concrete voorbeelden en kwamen toepasbare en praktische tips op tafel. Van belang voor iedereen, kwam uit de evaluatie:

“Het is zaak om alert te blijven en gevoel voor trends te blijven trainen en signaleren”

Kort samengevat hebben we samen met de ondernemers doorgenomen hoe ze in kunnen spelen op:

  • Nieuwe vormen van financiering
  • Veranderingen in de maatschappij door disruptieve organisaties als AirBnB en Uber.
  • Ondernemen in de cloud
  • Benutting kansen BIG DATA
  • Bewaking van beveiliging en privacy

2015: Jaar van de Geit
Volgens de Chinezen, waar het kalenderjaar 2015 start op 19 februari, staat dit jaar in het teken van creativiteit, verantwoordelijkheidsbesef en mededogen. Het past wat mij betreft bij het huidige tijdsbeeld. Veel is onzeker, er heerst relatief veel onrust en ondernemers streven in toenemende mate naar harmonie, balans en rust. Laat dit een uitgangspunt voor ieders inzet zijn in 2015.

Laat je nog voor de start van ‘het nieuwe jaar’ inspireren en aanzetten tot het toepassen van trends in je eigen tent. Ik zie je graag bij de volgende Ronde Tafel op donderdag 29 januari 2015 in Amsterdam.

Dirk de Bie, Consultant