Groeien is groter worden, en dat kost energie

wvdo2Bespaar energie met je persoonlijke huisstrateeg bij verdere groei van jouw bedrijf
Energiebesparing, een actueel onderwerp aan het eind van het jaar. Sinds begin november word ik van alle kanten overspoeld met informatie van energieleveranciers. Ik maak meteen de koppeling met mijn dagelijkse werkzaamheden als ondernemersadviseur. PerspeXo zorgt namelijk voor een energiebesparing voor ondernemers die willen groeien.

Groeien? Ja natuurlijk wil ik dat!
Het valt mij op dat het thema ‘groeien’ bij ondernemersevenementen (van groot tot klein) altijd een ’topic’ is. Dat komt omdat ondernemers altijd willen groeien. Meer, beter, sterker, groter worden….GROEIEN willen we allemaal. Aan de wil ontbreekt het nooit.

Groeien gaat echter niet vanzelf, integendeel, het kost energie, vaak veel energie. En op energie besparen we als mens en organisatie graag. We zijn zelfs snel geneigd om dit links te laten liggen, terwijl we ervan doordrongen zijn dat het pure noodzaak is om stappen te maken, om sterker te worden. Het is de weg naar meer omzet , meer waarde, meer rendement.

Communicatie
Mijn mailbox groeit met de dag, wél vanzelf. Wekelijks ontvang ik uitnodigingen voor evenementen zoals de Sprout Challengersday, The Next Entrepreneur Verkiezing, Accenture Innovation Awards, De Week van de Ondernemer, catch-up sessies en inspiratieborrels. Het zijn de maanden van de prijsuitreikingen en verkiezingen. Het is tijd voor kadootjes en pluimen voor ondernemers en organisaties die, jawel, groeien. Dat is namelijk wat iedereen wil.

wvdo1

En als je succesvol groeit mag je het podium op. Best eng hoor ik je denken. Je staat ineens naast  inspirerende sprekers en smaakmakers met succesverhalen. Soms voor 25 man, soms voor 1000. Daarover stuur je dan direct een tweet met een foto. Want ‘delen is het nieuwe hebben’ hoor ik vaak als nieuwe trending topic voorbij komen.

Week van de Ondernemer:  #wvdo #PerspeXo
Ondernemers zijn mensen, en mensen hebben onder meer herkenning, inspiratie en focus. Bovendien ontmoet je op deze plekken vaak potentiële klanten en partners. Om die reden was ik vorige week aanwezig bij ‘de Week van de Ondernemer’, een groot ondernemersevenement van ING in de Amsterdamse RAI. En je raadt het thema al; Groei!

PerspeXo maakt voor, tijdens en na deze evenementen steeds meer gebruik van Twitter. We willen namelijk groeien, en ontmoeten, en communiceren. En, het werkt. Er zijn veel contacten gelegd en er zijn leuke interacties geweest.

Energiebesparing met een hoog rendement
Wij helpen ondernemers die willen groeien vérder. Dit doen we niet op een podium en zonder veel toeters en bellen. Dit doen we op een individuele manier, die past bij u. Dat bespaart energie, en zorgt dat u de stappen gaat nemen die nodig zijn om te groeien. Doen is namelijk iets anders dan willen.

Dirk de Bie, Consultant