Copy cats, compliment of jatters?

BoekenstapelIk krijg steeds meer copycats; bedrijfsadviseurs die teksten van mijn website en uit mijn boek “Maak je bedrijf meer waard” overnemen.  Sommige gewoon bijna 1 op 1  letterlijk overgenomen, anderen passen de teksten ietsjes aan maar verder lijkt het er verdacht veel op. Wie zijn nou deze copycats? Vaak zijn het mannen van rond de 50 uit de financiële en/of marketing sector die claimen ondernemers te begrijpen (zonder zelf ooit ondernemer te zijn geweest). Zo kwam ik dit plaatje tegen op een site van copycats (je ziet mijn boek ondergesneeuwd tussen de andere managersboeken, maar de teksten zijn 80% van mijn website en boek gecopieerd; inclusief een scrabbel puzzel……)

En is het erg om gecopycat te worden? Ik ben er nog niet uit; enerzijds is het heel vervelend dat mijn originele gedachtegoed en manier van werken en communiceren worden  gekopieerd. Anderzijds helpt het waarschijnlijk wel om het gedachtegoed te verspreiden, waardoor veel meer ondernemers zich bewust worden van “werken aan winst & waarde”, en daar hebben we allemaal meer aan. En ik ga er ook vanuit dat ondernemers prima in staat zijn om het origineel van de copycat te kunnen onderscheiden, en zelf te kiezen met wie ze in zee gaan voor winstverbetering en waardering!
Heeft u ook copycats? Dan ben ik heel nieuwsgierig wat u er van vindt.