Crowdfunding Day 2015: levert veel winnaars op

Crowdfunding Day 2015: geslaagd event  en winnaars all the way
Ontzettende leuke dag gisteren gehad bij de 1ste Crowdfunding Day in Nederland; goede sprekers, mooie mix van bankiers, accountants, crowdfunding experts, startende bedrijven en gevestigde bedrijven die in 1 a 2 dagen in staat zijn geweest om tussen de ton en 2,5 ton op te halen via crowdfunding platforms. Kortom veel inspiratie, kennis en een goed netwerk.

Winnaars in Europa
We lopen voorop in Europa, na de UK zijn we de grootste qua “opgehaald geld”, maar nog leuker;

we hebben een diverse mix aan crowdfunding platforms; de laatste telling is al boven de 110. Op de dag zelf was een flink aantal platforms vertegenwoordigd, en daarnaast een aantal bedrijven die de succesformule voor een succesvolle campagne uitlegden aan de hand van hun eigen praktijkcasus; veel inspiratie opgedaan door hun enthousiaste verhalen en guerilla marketing/”virale” aanpak.

foto 25Escalator pitch
Ik zat in de jury van de escalator pitch, en van de 20 deelnemers hebben 5 aan ons driemanschap gepitcht. Halter Design is unaniem de winnaar geworden, met hun innovatieve product: een ligstoel voor op het balkon of in de tuin die zonne-energie opwekt en die je via stopcontact kan aansluiten op het netwerk in je huis. We zien ze volgende week terug bij onze 2 daagse MBA voor ondernemers, wat onderdeel is van het prijzenpakket. Een start up met een briljant product wat zich helemaal leent voor crowdfunding. Benieuwd welk platform (of wellicht een combi?) mee gaat helpen om dit veelbelovende Nederlands bedrijf van de grond te krijgen.