Dé succesformule voor 2015-2017: Met energie, intentie & minder ego

create your onw succesOndernemers hebben vaak een zesde zintuig voor trends en kansen in de markt. De een heeft alleen een gevoel dat hij/zij niet kan plaatsen terwijl de ander ze weet te benoemen en te benutten. Vorige week, op donderdag 29 januari, organiseerden we onze 2-jaarlijkse Ronde Tafel “Trends  & strategie”. Voor mij een bijzondere, omdat ik dit keer voor het eerst als co-trainer bijdroeg. We zaten met een leuke groep, enthousiaste, energievolle ondernemers die een leuke lijst met trends wist te identificeren. In grote lijnen benoemden zij de volgende trends voor 2015-2017:

  • Er is meer multifocus en daarmee multicommitment en cocreatie
  • Er is, ondanks (of juist vanwege)de mulitfocus behoefte aan vereenvoudiging
  • We gaan steeds meer richting een participerende samenleving

Voor mij was de grootste eyeopener de formule die een van de deelnemers gaf voor succes:

Deze formule geeft weer dat een samenwerking of cocreatie alleen succesvol kan worden als iedereen de juiste energie en intentie heeft met het project en zijn/haar ego opzij kan zetten. Het is dan ook niet altijd even makkelijk om de juiste strategische samenwerkingspartner te vinden.

2015 is het Chinese jaar van de Geit. 2015 jaar van de geitDit staat voor creativiteit, mededogen en verantwoordelijkheidsbesef. Ik vond het erg leuk om te zien dat de trends die de ondernemers noemden hier heel goed bij aan bleken te sluiten: vanuit multifocus en multicommitment moet je soms creatief met dingen om gaan, zoals tijd en vanuit verantwoordelijkheidsbesef. Vanuit mededogen is het volgens mij belangrijk om altijd jouw eigen intentie en die van de ander in de gaten te houden, je eigen ego opzij te kunnen zetten en waar nodig je verlies kunnen nemen of een offer te brengen voor het gezamenlijke doel. Dat is mijn formule voor succesvolle groei in 2015-2017.