Cross media marketing, tool voor verkoop

cross media marketingVoor veel kleinere ondernemers hangen communicatie en marketing nauw met elkaar samen. Vorige week was ik, geïntroduceerd door Sijmen van Wijk – communicatiestrateeg, bij het 12de Nederlands MediaNetwerk event waar het thema van de avond Cross media was.

Vaak zijn we, in deze tijd van social media, al dan niet bewust bezig met cross media. Bij het inzetten van social media als marketingtool is personal branding steeds belangrijker. Voor het effectief inzetten van cross media marketing is het dan ook belangrijk om het klassieke denken in doelgroepen los te laten en jouw marketingcommunicatie te richten op alle consumenten die iets met jouw merk of business hebben. Op deze manier vergroot je niet alleen de potentiële klantengroep, maar vergroot je ook de kans op verkoop doordat deze groep vooraf al geïnteresseerd is in wat jij doet.

Nadeel van cross media voor ondernemers is dat het belangrijk is om continu de online reacties te monitoren. Want real time betekent real results. Vooral kleinere ondernemers hebben niet altijd de mankracht of financiële ruimte om iemand hier fulltime voor vrij te maken. Wat dat betreft verschilt cross media niet veel van bestaande marketingacties: zet het pas in als je er regelmatig aan kunt werken en de toename in leads kunt opvangen.

Ben je geïnteresserd in hoe media werkt en hoe je marketing en sales slimmer kunt inzetten? Dan zijn onze workshop “Sales, marketing & merkbeleid” of onze Ronde Tafel “Free publicity, do’s & dont’s”, waarmee we met expert hierop de diepte ingaan, interessant voor jou.