OJN, Vooruit denken loont

Stappen die je nu zet, leveren vaak morgen of overmorgen pas iets op. Een andere manier om hier tegen aan te kijken: de stappen die je vandaag zet op punt A van de route die je kiest, zorgen er voor dat je straks bij B gaat uitkomen.

Daarover gaat dit ‘denkertje’, dat in de plaats komt van m’n normaal gesproken uitgebreide column. Net als velen van u doe ook ik nu even een pas op de plaats. Daarbij kan het nooit kwaad om na te denken over waar je naar toe wilt.

Het is onze eigen keuzekader – bewust en onbewust – wat bepaalt waar we uit gaan komen. Vooruit denken helpt om een helder kader te scheppen voor keuzes. Sturen op waardecreatie, winstverbetering en waardering bij verkoop is een mooi middel om te zorgen dat je op het B-doel ook waardevoller en winstgevender bent geworden.

Wat zijn de winst- en waardedoelen op de korte, de middellange en de lange termijn? Gebruik de rustige maanden van de zomerperiode om er over na te denken wat jouw B-doel(en) zijn en binnen hoeveel tijd je daar zou willen aankomen. Stel ze op papier, leg ze weg en pak ze structureel op na de zomervakantie!

Tip: onze hersenen zijn gemaakt om de korte termijn voorrang te geven boven de lange termijn. Welke tactiek kun je gebruiken om jouw hersenen te helpen “vooruit te denken & doen”?