Waarde van ‘niet-rijmen’

Op Vrijdag 3 september vond alweer het vijfde PerspeXo dinner plaats. Met vooraf een fantastische workshop onder leiding van Niko van der Sluijs “Dichten voor iedereen.”

 

Voor Niko:

Eerst moest er worden gedicht.

Om dichter bij elkaar te komen

Maar geen rijmend Sinterklaas gedicht

De functie van een gedicht

Is de gaten dichten

Tussen klank en kleur

Van alliteratie tot assonantie

Met een flashback naar ons eindexamen

In ieder zat wel een verborgen dichter, en het was een leuke manier om verhalen te delen op een net-even-andere manier. Een van de onderwerpen die aan bod kwamen tijdens het dichten bleef terug keren tijdens het eten: school/studie. Door de geweldige variatie aan generaties aanwezig: 2 maal Generatie Y, 2 maal generatie X en maar liefst 3 Babyboomers, kwamen er allerlei leuke perspectieven boven tafel over de middelbare school en de universiteit. Conclusie: (school)feestjes zijn van alle tijden en vertonen verdacht veel overeenkomsten. Mijn vraag rest: zijn er ook zoveel overeenkomsten in de normen en waarde van de verschillende generaties, en hoe doen ondernemers uit verschillende generaties het?

Ook geïnteresseerd? Doe mee aan mijn onderzoek naar de verschillen tussen ondernemers uit generatie X en Y! bob.dirks@perspexo.com