Co-creatie tijdens 2-daagse MBA vor ondernemers

Openhartige en zonnige co-creatie bij onze MBA voor ondernemers

Deze 2-daagse MBA voor ondernemers, de 14de  keer alweer, was een ultieme vorm van co-creatie.

Niet alleen de ondernemers stelden zich open en creatief op, maar ook onze buren die boven en onder ons gevestigd zijn droegen bij door hun kantoor en tuin voor ons beschikbaar te stellen.

Co-creatie in ondernemerschap

Wat mij weer opviel is dat de ondernemers niet alleen op zichzelf gericht zijn, maar ook bereid zijn eigen ervaringen – leuke en pijnlijke – te delen om elkaar verder te helpen. Hierdoor gaat de training verder dan theorie tot je nemen & toepasbaar maken op je eigen bedrijf, en was veel meer co-creatie in ondernemerschap.

Meer zelfvertrouwen

Tijdens de eerste cursusdag, die in het teken staat van bedrijfskundig inzicht, werden (nieuwe) business modellen en -plannen werden gevormd. De tweede dag zijn we in gegaan op de financiële kant van het ondernemerschap. Door het delen van eenieders kennis en ervaringen in beide dagen gaven de ondernemers aan dat ze een verdieping hebben aangebracht in hun bedrijfskundige en financiële kennis, en dat ze nu ook het zelfvertrouwen hebben om hun expertise en ervaringen te delen en de juiste kritische vragen te stellen aan hun accountant.

Mijn grootste eyeopener:

Ongeacht de fase waarin jouw onderneming zich bevindt (start-up, 1ste of 2de kantelpunt) je altijd kan leren van collega-ondernemers, ongeacht de fase (van de levenscyclus) waarin zij zich bevinden.