Ronde Tafel FinForce & PerspeXo ‘Verandering van uw businessmodel’

Peter Wouters, Directeur FinForce:
De uitdaging zit ’m in de toekomst. En daar bedoel ik mee dat het belangrijk is om na te denken en financieel vorm te geven aan uw toekomst.Op een gemakkelijke en betrouwbare manier, waardoor het mogelijk is om op basis van het ‘zien’ van de financiële toekomst (in cijfers dus) met elkaar de uitkomsten van deze toekomst te beoordelen en vervolgens met de uitgangspunten simulaties te maken. Vandaar deze ‘Ronde Tafel/Workshop’ met Annegien Blokpoel voor onze relaties over dit onderwerp. Want alleen als je over de toekomst nadenkt kun je een visie ontwikkelen ….. en vervolgens hier een financiële vertaalslag van maken.

Wat viel me op? De meeste ondernemers volgden onbevangen de workshops en hadden bij aanvang – ondanks de goede voorbereidingen en ‘online-scans’ –  weinig concrete ideeën over de mogelijkheden om nieuwe businessmodellen te ontwikkelen op basis van ‘wat er in de wereld gebeurt’.

Mijn conclusie: vooral in het MKB zijn veel ondernemers bezig met de waan van de dag en gunnen zich geen tijd om echt goed over alle toekomstmogelijkheden na te denken. Waarschijnlijk doen ze dat veel intuïtief op gevoel en vaak gaat dat goed. Het is alleen jammer, dat de kans groot is dat men – door gebrek aan aandacht voor visie – uiteindelijk de boot mist om zoveel mogelijk waarde voor hun onderneming te creëren.