Trust your gut; voor succesvolle doorgroei

Groeien zonder groeipijn, wie wil dat nou niet? En doe je het alleen of samen?

De meeste samenwerkingsverbanden klappen namelijk binnen 5 jaar. Maar die ondernemers die het wel lukt, hoe doen die dat? Mooi voorbeeld zijn de heren van Swart & De Schepper Advocaten die 5 jaar geleden hun praktijk begonnen in Eindhoven. 12 juni vierden zij hun 5-jarig jubileum met klanten en samenwerkingspartners. Het centrale thema voor de dag: groei.

De succesfactoren en valkuilen bij doorgroei

Wij waren gevraagd om de ondernemers mee te nemen in de succesfactoren en valkuilen bij doorgroei. Marco Swart en Martijn de Schepper gooiden er een juridisch sausje overheen.
Daarna volgde een quiz met vragen over succesvolle bedrijven uit de regio (Philips & DAF) en bekende & ondernemende advocaten en hun cliënten. Een mooie manier om het eens een keer niet over de business te hebben, maar over innovatie en “goed” ondernemerschap.

Een goede ondernemer

Iedereen was het erover eens: een goede ondernemer heeft een duidelijke visie, benut zijn kansen en wil dat de onderneming groeit (in personeel, winst, omzet en/of rendement). Maar zodra je eenmaal die groeistuip hebt, merk je dat vaak niet rationeel maar in je onderbuik. Je hebt dan ook niet alleen “guts” nodig om een bedrijf te starten en uit te bouwen, maar je moet ook altijd blijven vertrouwen op “trust your gut”.